Mooie opzet door KI Organisaties bij Rundveer Relatiedagen Hardenberg

Prima dochtergroepen en druk bezocht

KI Samen: Liet een mooie jeugdige groep zien van Big Malki, ze waren mooi uniform en het zwarte 6 tal glansden erover. De Malki's hebben veel jeugd en een goede bovenbouw erin met brede hellende kruizen. De uiers zitten er mooi vast onder. en hoog genoeg van achteren. De benen waren mooi fijn en ze stond er mooi op van achter en zijaanzicht! Denk bij het gebruik van Malki dat er wel een brede koe voor moet zitten en voldoende melk aanleg.

Semex: Kwam met viertal Brawlers naar Hardenberg, Dit waren juist zware vaarzen met veel capiciteit. de kruizen waren mooi van helling en breed van achteren, waardoor de achteruiers er hoog in zitten. De benen waren soms iets grof in de hak. maar ze stonden er wel mooi recht op.

Masterrind: Kwam met van alles wat  naar Hardenberg, Eerst drie vierde kalfs Jotan dochters, dat waren zeer uitgezwaarde "bakken" van koeien. met stuk voor stuk een brede voorhand en daarbij veel inhoud! De uiers zaten er mooi onder. en als oudere koeien geven de Jotans voldoende KG Melk. Ze houden goede klauwen en stonden goed op hun benen.

Daarnaarst stond een Poppe Snow dochter van de familie Poppe uit Zwolle, deze was al 500 dgn in Lactatie ze was meerdere keren gespoeld!  Had een 305 dgn lijst van 13.250 Kg Melk. het uier zat er vast onder en stond goed op haar benen van achteraanzicht. Van zijaanzicht waren deze aan de rechte kant.

daarnaast stonden twee Fanatic vaarzen. dat waren gewoon goede boeren koeien zoals Fanatic ze ook in de praktijk geeft. Niet te groot maar wel in verhouding goede kruizen erin. en uiers die er mooi werkbaar onderzitten en goede benen

WWS: Liet drie Aikman dochters zien met Snowman x Baxter is dit een echte Melkstier dat zag je ook aan deze vaarzen af  dat ze veel melk wilden geven. het waren lange vaarzen met veel openheid en beste uiers eronder,  De benen stonden er mooi onder en goed van Kwaliteit, Met zijn RF Factor is dit een mooie stier om te gebruiken bij roodbont.

K en L : Kwam met een kruisingsgroep, waarbij de twee Jersey koeien echt opvielen. ze hadden beide drie keer gekalfd en maakte 305 dgn lijsten van 8000 KG Melk met daarbij 4,30% Eiwit. dit is erg best.Daarbij stonden er nog twee kruislingen x holstein. 

KI Kampen :
Liet een dochtergroep van de stier Red Cliff ,  Het is al een een oudere stier en zijn nakomelingen gaan echt opvallen als ze ouder worden, Wat een beste dochtergroep was dit  brede koeien die tegen een stootje kunnen. beste uiers eronder. en mooi recht op de benen van achter aan zicht. sommige hadden de kruizen iets vlak, maar wel breed! 


De Malki dochtergroep Red Cliff Dochtergroep