Dochtertour gehad met AI-Total

Beste dochters gezien van BG, Wonder, Danillo en Emmet

De stier die veel indruk op ons maakt is Danillo onderweg in onze eigen gebied horen en zien we veel van deze stier. tevreden veehouders die Danillo dochters melken. Danillo voegde ook 1000 dochters toe aan zijn fokwaardendraai in augustus.

We zagen tijdens de dochtertour een uniforme groep dochters met spijkerharde benen en super uiers. ze hebben veel melktype en kracht. het zijn correcte koeien en hebben een super beengebruik. Het mooie van Danillo is zijn goede productie vererving en goede gehaltes, Daarbij hebben zijn dochters een goede dochtervruchtbaarheid, en daarbij bevrucht de stier zelf ook nog eens best.

De eerste dochters van Emmet kalven op moment af. Emmet heeft nog geen dochter geteste cijfers. Het waren sterke vaarzen met brede achteruiers en een sterke ophangband. Brede hellende kruizen en een mooie open rib en genoeg voorhand erin. Het beengebruik was goed. De dochter waren nog heel vers maar zagen er veelbelovend uit.

De Wonder dochter die we gezien hebben was tweede kalfs, Een koe met een super uier goede benen en een mooi hellend en breed kruis, de benen van de wonder dochter zijn iets krommer als gemiddeld en hebben goede klauwen, De Wonder dochters hebben veel kracht en kunnen hun productie makkelijk aan.

De BG dochters waren verrassend hele sterke compacte dieren met beste frames, ze gaven vlot 40 KG melk, en daardoor waren de uiers iets aan de ruime kant

Een stier waar wij zelf enthousiast over zijn is de stier O-Cosmopolitan, in Nederland zijn er nu 33 aan de melk. we gingen naar Veneriete Holsteins in Kampen en zagen goede vaarzen, Cosmopolitans hebben veel kracht in de voorhand en beste uiers, Het zijn vaarzen die de productie makkelijk aan kunnen, want ze houden de condictie er mooi op! Ze hebben mooie ronde ribben en erg brede kruizen waardoor de uiers er hoog en vast onder zitten. De benen zijn iets krommer als gemiddeld, waardoor hij mooi op O-man bloed past, want die hebben vaak iets rechte benen met goede klauwen, de klauwen zijn een aandachtspunt bij de Cosmopolitans.