Dochtergroepen Vekis Spring Sale geselecteerd

van de topstieren Emmet, Wonder, Danillo, Arbell, Ciderman en Crimetime.

De volgende dochtergroepen zijn te bewonderen 18 maart.

Emmet : Man o Man x Baxter : Eerste vaarzen lijken best onderweg en doen het goed .
we zijn benieuwd hoe hij zijn cijfers zal ontwikkelen in de toekomst

Wonder: Shottle x Goldwyn :
 Wonder blijft nu elke draai doorstijgen en geeft beste frames in de koeien, brede voorhand, een harde bovenbouw met brede hellende kruizen. waardoor er beste brede hoge achteruiers onder zitten met correcte speenplaatsing en wat langere spenen (108) wat zeer gewenst is tegenwoordig.
Benen zijn krommer als gemiddeld maar wel beste klauwen eronder

Danillo: Goldwyn x O-man :
Deze stier is bij iedereen wel bekend, ongekend hoeveel veehouders deze stier opnieuw inzetten,  na het melken van zijn eerste dochters!!!  Zal meteen maar zijn minpunten noemen kruisligging (vlak) melksnelheid (taai) Daarnaast heeft Danillo alleen maar pluspunten zowel voor exterieur als gezondheidskenmerken, Daarnaast bevrucht ook best en is scherp geprijsd!

Arbell : Snowman x Ramos : Een echte melkstier uit de Gold N Oaks Marbella koefamilie, Eerste vaarzen zijn net aan de melk en dat lijkt goed, onderweg best jongvee van overal, wij benieuwd wat Arbell zijn cijfers worden binnenkort

Ciderman : Snowman x Bolton :
Zijn afstamming zegt het al, melk x melk. En hij stamt af van de welberoemde Roxy familie. In zijn genomics vererft hij beste uiers en goede gezondheidskenmerken.

Crimetime: Jerudo x Talent : Veel gebruikt vanwege zijn aAa code 564 en overall al veel dochters aan de melk die uitstekend presteren!! Beste lactatiewaardes overal, Koeien die veel KG Melk geven en een spiertje erbij houden.Veel kracht in de voorhand en een mooie ronde rib daarbij ook hellende kruizen en een harde bovenbouw. Benen die ze zeer goed gebruiken en beste klauwen. De uiers zijn goed werkbaar maar wel wat aan de ruime kant. Er komen 18 maart een vijftal dochter zowel rood als zwart. Hij vererft koeien met donkere kleur en bevrucht best, ( zie foto pinken groep Vekis Spring Sale 2014)
 
Hierbij als iets een omschrijving wat er voor dochtergroepen te zien zijn. Genoeg redenen om even langs te komen 18 maart!!