Prima dochtergroep Gansey┬┤s Leonidas rf op opendag KI Kampen

Super exterieur en beste gehaltes

Leonidas rf word veel gebruikt vanwege zijn beste exterieur kenmerken. vooral vanwege zijn uierscore met 113 totaal. hij vererfd lange vooruiers met 112 en ondiepe uiers met 113. daarbij zijn ze ook nog eens robotgeschikt met een ophangband van 102 en de achterspeenplaatsing iets wijder dan gemiddeld met 96! en daarbij een gemiddelde speenlengte van 100.  deze uier vererving was ook bij de dochter groep te zien want het was super best. 

Met de totaal score van 107 voor benen scoort hij ook erg best. de dochter groep had ook mooie droge benen met goede klauwen en een goede beenstandachter ! en daarbij goede klauwen. Dit vererfd Leonidas ook op papier. en daar laat hij ook nog eens 108 beengebruik zien. 

De leonidas dochters zijn ook mooi in verhouding voor frame en type. bijpassende voorhand en een mooie kruisligging met 102 met een ronde rib. denk wel aan de kruisbreedte van 95.

De productie vererving is met 192 KG Melk maar gewoon, maar hij vererfd hele beste gehaltes met plus 0,15 % Vet en plus 0,13 % Eiwit. 
Zijn gezondheidskenmerken zijn ook erg best met 107 Celgetal, Klauwgezondheid 105, zijn aandachtspuntje is de dochter vruchtbaarheid van 97.

kortom Leonidas past op koeien die veel melk geven met mindere gehaltes!  en genoeg breedte hebben in hun kruis en voorhand. 

Leondas rf is nog beschikbaar maar de voorraad word steeds minder. en kost 25 euro per rietje