Mooie nieuwe fokstier voor rood- en zwartbont

Brede hellende kruizen en beste uiers

Vorige week zijn wij mee geweest met AI-Total om een aantal dochters te bekijken van de stier Detox rf. Hierdoor hebben we een goede indruk gekregen hoe de stier fokt.

Detox-rf steeg de laatste indexdraai maar liefst 59 punten NVI. En heeft nu 87 melkgevende dochters in zijn productie index. Daarmee vererft hij een flinke plas melk met 1343 KG Melk met -,13 % Vet en -.11 % Eiwit. daarmee past hij mooi op koeien die in de KG melk iets te kort komen!

Er zijn nu 22 dochters ingeschreven voor exterieur, met een gemiddelde van 82,5 punten!
Daarmee komt zijn totaal exterieur op 111 totaal. Daarmee scoort hij erg best zowel voor zwartbont als roodbont!

Dit zagen wij ook wel terug in de dochters die wij hebben bekeken! Mooie frames erin, met een brede voorhand en een goede bovenbouw en daarbij mooie hellende brede kruizen! Frame 111 totaal. De uiers zitten er ook mooi lang onder en voldoende hoog van achteren. de spenen zijn mooi geplaatst van voren mooi recht eronder, en van achteren iets wijder als gemiddeld, daarmee is Detox rf zeker een geschikte robot stier.
De benen van de Detox rf dochters zijn krommer dan gemiddeld en de klauwen zijn ietsje plat! Met 102 totaal voor de benen, is dat een aandachtspunt.

Detox rf is gewoon beschikbaar voor 19 euro per dosis, en ook gesekst beschikbaar voor 32 euro per rietje. Gesekst bevrucht hij ook erg goed! En dat merken wij ook in de praktijk! Dat komt ook omdat het sperma gesekst via het Sexed Ultra Systeem.