Dakota de nummer 1 NVI stier

U willt toch ook volop melken in 2015? + 2068 KG MELK!!

Zijn Moeder
De koefamilie achter Dakota is een van de meest succesvolle families in Noord Amerika. Zijn moeder, Markwell Durham Daisy EX-92, was derde in de rubriek “Senior Two-Year-Old” op de World Dairy Expo in Madison in 2002. Na een intensieve spoelcarrière kwam Daisy in 2006 opnieuw in actie in Madison. Een keurige zesde plaats in de rubriek “Six-Year-Old & Older Cow” was het resultaat en bovendien werd ze ingeschreven met de maximale score van EX-92 voor een tweedekalfs koe. Daarbij was Daisy ook nog eens een super producent. In haar eerste twee lactaties produceerde ze maar liefst 49.442 kg melk met 3.8% vet en 3.4% eiwit.

Zijn groot- en overgrootmoeder
De grootmoeder van Dakota is Markwell Luke Rapture, een enorm sterke Luke dochter die duidelijk de melkdrang van haar vader mee kreeg. Haar grootste verdienste was dat ze dit ook door wist te geven aan haar nafok. Rapture is op een leeftijd van ruim 16 jaar nog steeds op het bekende Markwell bedrijf aanwezig en bevestigd daarmee de duurzaamheid die in deze familie verankerd zit. Ook haar moeder, Markwell Blackstar Raven EX-95, de overgrootmoeder van Dakota en Duke, bewees dit door maar liefst 18 jaar oud te worden. Raven heeft meer dan 100 excellente nakomelingen en de positieve invloed die ze via haar dochters, kleindochters en achter kleindochters heeft op het holsteinras is nog vele malen groter. Een invloed die nu ook via de mannelijke lijn verder wordt verspreid.

Zijn 4e en 5e moeder
De moeder en grootmoeder van Blackstar Raven, de vierde en vijfde moeder van Dakota, wisten allebei ook een hoge leeftijd te behalen. Markwell Mark Elite EX-92 werd 19 jaar oud en haar moeder, Rockalli Mars Emily EX-94, werd maar liefst 20 jaar oud. Over duurzaamheid gesproken!

Kort samengevat
Dakota: Veel melk, goede gehalten, een hoge levensduur en uit een familie van hoog scorende, hard werkende koeien met veel duurzaamheid!
(Bron wws)