Foto's van de dochtergroepen KI Kampen opendag online!

Pleasure en Big Winner lieten bij het Vekis team de beste indruk achter!

Hieronder de Foto's van de dochtergroepen  

Dochtergroep Aalshorst Pleasure

Aalshorst Pleasure (Talent x Merton)

Velen zullen afgereisd zijn naar Geesteren om de kwaliteiten van deze stier bevestigd te zien. De geluiden die we horen en lezen geven aan dat het zestal de hoge verwachtingen meer dan waar hebben gemaakt. Het openingsnummer was een derdekalfskoe van zeer hoog niveau, direct een blikvanger waar je meteen aan ziet dat Pleasure veel in zijn mars heeft. Positief`was ook de lengte en breedte in het skelet bij alle zes Pleasuredochters. Vooral de enorme breedte in de iets vlakke kruizen was opvallend en de iets achterin geplaatste draaier sprong ook meteen in het oog. Naarmate de dag vorderde kwamen zijn uierkwaliteiten steeds meer naar voren. Oogstrelend was de geringe uierdiepte van de derdekalfsdieren en de prima speenplaatsing. Ook opvallend was de achteruierhoogte die erg hoog is en voorzien is van een sterke ophangband. Het beenwerk liet zich prima aanzien voor wat betreft achteraanzicht, een kleine bemerking kan worden gemaakt op de fijnheid van de botstuctuur. Daarentegen weten we uit de praktijk dat het gebruik dik in orde is. Gezien de enorme vraag naar zijn sperma kunnen we gerust stellen dat hij zijn torenhoge verwachtingen heeft waargemaakt.

Dochtergroep Talentino

Talentino (Talent x Kian)

Waren vele bezoekers enthousiast over Pleasure ook ons nieuwe talent Talentino deed alvast aan klantenbinding. Het vertrouwen wat we hadden in deze Talentzoon was vooraf al groot en gezien het vijftal dat we lieten zien gerechtvaardigd. Uit een geringe selectieruimte al z’n best vijftal kunnen presenteren geeft aan dat nieuw talent in aantocht is. Mooi typische jonge dieren met super kruizen en een prima ribwelving. Alle vijf dieren waren voorzien van een prima uiervorm waar in een enkel geval een kleine bemerking kon worden gemaakt op de vooruierlengte. Over het beenwerk hoeven we ons helemaal geen zorgen te maken rondom best en voorzien van een beste klauw.

Dochtergroep Big Winner

Big Winner (Win 395 x Lucky leo)

Voor de toelichting op Big Winner kunnen we gerust een link leggen naar het bedrijf van de familie Knoef uit Geesteren. Staan de koeien van Knoef vooral bekent om de duurzaamheid, voor Big winner geldt eigenlijk hetzelfde. Waren het vorig jaar op de NRM 2010 nog iets rond en gesloten melkvaarzen, nu kunnen we gerust stellen dat het zestal de verassing van de dag was. Het zijn niet de grootste dieren maar wel dieren met veel inhoud zowel in de voor- als middenhand, voeg daarbij de prima kruisvorm dan is wel duidelijk waarom deze groep veel aanhangers kende. Niet allen het frame was aansprekend maar ook de sterk opgehangen uiers spraken tot de verbeelding. Het beenwerk behoeft eigenlijk geen omschrijving, met één woord, best! Het zou ons niet verbazen als onder de Big Winnervaarzen ook weer veel potentiële honderdtonners schuil gaan. Uiteindelijk zal de boer die Big Winner gebruikt de Big Winner blijken te zijn.

 

Dochtergroep Eiland Strider

Eiland Strider (Goldwyn x Starleader)

Voor liefhebbers van showkoeien was misschien de groep van Eiland Strider wel de meest aansprekende groep. Met Goldwyn en Starleader in de afstamming zijn de ingrediënten ruimschoots aanwezig om dieren te fokken die op menig keuring voor een kampioene kan zorgen. Dat Strider uit zijn proefperiode al kampioenes brengt geeft aan dat hij veel in zijn mars heeft. Ook hier hadden we een zestal geselecteerd dat precies liet zien waar de stier toe in staat is. Zeer ruim ontwikkelde dieren voorzien van veel hoogtemaat en veel ribdiepte, een enkel dier mocht iets meer kracht op de lendenen vertonen, daarentegen waren de uiers uitzonderlijk best en voorzien van alle kwaliteiten die je van showuiers mag verwachten. Hoog en breed achter, lang en vast van voren en voorzien van een sterke ophangband. Het beenwerk liet een mooie en fijne botstructuur zien, het zijaanzicht was iets aan de steile kant. Voor een goedkope Goldwynzoon bent u bij Eiland Strider aan het juiste adres!

Dochtergroep De Bieuw Kindness

De Bieuw Kindness (Shottle x Emerson)

Waren we vooraf al positief over deze stier, achteraf kunnen we alleen maar zeggen dat hij zijn beloftes heeft waargemaakt. Het best kunnen we het vijftal omschrijven als goed ontwikkelde dieren die prima in balans zijn. Een ruime voorhand gevolgd door een ruime middenhand en een goed gevormd kruis. De uiers van de Kindnessdochters werden hoog gedragen en waren voorzien van beste ophangbanden. De speenplaatsing was zeer correct zowel voor als achter. Het beenwerk was voldoende droog en voorzien van beste klauwen. Het uniforme vijftal zal er zeker toe bijdragen dat zijn laatste sperma binnenkort uitverkocht zal zijn
( Bron KI Kampen)