We hebben er lang op gewacht, maar weten we het echt!

De aAa code van Bleusky 324

Bluesky is het toonbeeld van gebalanceerde, complete fokkerij. Levensduur, vruchtbaarheid, celgetal, geboortegemak; Bluesky heeft het allemaal en geeft het door aan zijn dochters. Daarbij vererft hij naast een mooie melkplas ook een plus in zowel vet- als eiwitgehalte, uniek voor een Shottle zoon. In Groot Brittannië debuteerde Bluesky in april dit jaar en zijn fokwaarde steeg sindsdien nog flink. Een goed teken waarmee Bluesky over de hele wereld kansen als stiervader krijgt.

Ola: top fokkoe
De moeder van Bluesky is één van de allerbeste Jockodochters in Europa: Wreakside JB Ola 3. Ze is met 89 punten opgenomen. Ze komt uit een diepe Amerikaanse koefamilie met achtereenvolgens Fred, Melwood, Enhancer, een een excellente Bell in zijn pedigree. Kortom: een mooi mix van melkrijkheid en krachtig exterieur. Ola zelf was een krachtige, lange koe met breedte en stijl. Ze had een sterk opgehangen, fraai beaderd en bijzonder melkrijke uier. Een koe die meteen opviel in de veestapel bij Scarisbrick. En binnen de Galastar veestapel ligt de lat wat exterieur betreft al op een heel hoog niveau.
Ola bezit bovendien fokkracht doordat ze haar kwaliteiten doorgeeft aan haar dochters. Haar eerste 5 dochters zijn inmiddels allemaal excellent. Daarbij zijn drie volle zusters van Bluesky. Bijvoorbeeld Galastar Shottle Ola. Zij is opgenomen met 91 punten en produceerde in haar eerste lactatie 9461 kilo melk, in haar tweede 10.438 kilo in haar derde zette ze de teller op 10.797 kilo melk. Daarbij produceren al deze familieleden gemakkelijk boven het gemiddelde in de veestapel.

Bluesky stempelt
De kwaliteiten in de familie geeft Bluesky ook door aan zijn nakomelingen. Hij fokt probleemloze melkkoeien en kan hele speciale geven voor in de showring. Maar bovenal stempelt hij de dochters in kracht, balans, fantastische uiers, die zowel hoog opgehangen als opvallend beaderd zijn. Daarbij geeft hij wat meer lengte aan de spenen. Zijn dochters zijn groot en stijlvol en blijven zich over de lactaties heen ontwikkelen. De kruizen zijn breed, hellend en de draaiers haast ideaal geplaatst. Het beenwerk is krachtig, keurig recht van achteren bekeken en met goede klauwen en een soepele locomotion. De gebruikers van Bluesky zijn vooral zeer tevreden over de zelfredzaamheid van de dochters; ze zijn bij uitstek de meest onopvallende koeien in de veestapel. Kortom heel plezierig om mee te werken. Als bonus op dit fraaie pakket van eigenschappen is Bluesky bovendien pinkenstier!