Danillo fokt kampioenen!!

Combineert de beste uiers van Goldwyn met de kracht van O Man!

Hij komt uit een geweldige koefamilie, combineert de beste uiers van Goldwyn met de kracht van O Man. En naast fraai exterieur geeft hij vooral ook nog eens een prima productie en positieve gezondheidskenmerken: Danillo is dé stier voor élke veehouder! 

Hij nestelt zich in de top van de stierenlijst dankzij een hoge en zeer complete vererving, zowel in productie als exterieur, als in gezondheid!


Het verhaal van Danillo leest als een spannend jongensboek. De Friese melkveehouder Rein Couperus uit Molkwerum kwam tijdens een studiereis in Amerika op het Regancrest fokbedrijf. Daar zag hij de pink ALH O Man Destiny en wist een Goldwyn embryo uit haar te bemachtigen. Toen Danillo geboren werd stonden de ki-verenigingen inmiddels in de rij om Destiny te contracteren. Ze had voor haar exterieur 87 punten gekregen en maakte een vaarzenlijst van 12.515 kilo melk met 3,9 % vet en 3,6 % eiwit. Reden genoeg voor Couperus om het jonge stiertje aan te houden en in samenwerking met KI de Toekomst sperma te vangen en te vermarkten. Zo'n 3000 dosis werden er van de proefstier weggezet. Dat is uitzonderlijk veel en garandeert de betrouwbaarheid van zijn cijfers. Danillo dankt zijn populariteit aan het feit dat hij één van de eerste Goldwynzonen was en terugvoert op een beroemde en sterk fokkende koefamilie.

Excellente achtergrond

Danillo kan bogen op een excellente achtergrond waar stammoeder Markwell Blackstar Raven aan het hoofd staat van prachtige successen. Deze met 95 punten opgenomen Blackstardochter maakte niet alleen furore door haar fraaie uiterlijk, ze produceerde ook nog eens 70.000 kilo melk met 4,1 % vet en 3,6 % eiwit én wist haar prachtige eigenschappen met fokkracht door te geven. Daarmee is ze in de wereldwijde HF fokkerij één van de meest invloedrijke koeien geworden. Via de met 92 punten opgenomen Markwell Luke Rapture komen we bij Markwell Durham Daisy, de imponerende grootmoeder van Danillo. Zij werd met 92 punten opgenomen, maakte lijsten van meer dan 15.000 kilo melk en bewees zich inmiddels als stiermoeder door haar O Manzonen ALH Duke, ALH Dakota en ALH Osaka die in Duitsland, Nederland en Spanje in de top van de stierenlijsten staan. Allemaal volle broers dus van Destiny die met haar kracht een perfecte partner was voor Goldwyn, met Danillo als resultaat.

Met een sterke koefamilie en stieren die stempelen zijn bij Danillo alle puzzelstukjes op hun plek gevallen. Uiterlijk resulteert het in de kracht van Daisy, de robuustheid van O Man en de fraaie uiers en stijl van Goldwyn. In praktijk zorgt Danillo ervoor dat de wensen van melkveehouders in één keer vervuld worden: productie, gehalten, levensduur, persistentie, uiergezondheid, capaciteit, krachtige benen, super uiers en een totaalplaatje waarmee je ook nog eens op de keuring kunt schitteren! Danillo is een alleskunner, en dan ook nog eens een hele mooie!

Stamboom Danillo:

- Goldwyn

- ALH O Man Destiny (VG87)
Sire: O-Bee Manfred Justice

- Markwell Durham Daisy (EX92)
Sire: Regancrest Elton Durham

- Markwell Luke Rapture (EX92)
Sire: Norrielake Cleitus Luke

- Markwell Blackstar E Raven (EX95)
Sire: To-Mar Blackstar

- Markwell Mark Elite (EX92)

Sire: Walkway Chief Mark

( Bron genesdiffusion)