De nieuwe stierenkaarten staan online

Weer een superdraai voor veelgebruikte stieren

De nieuwe stierenkaart van september 2014 heeft iedereen alweer in de bus gekregen! Het was weer een super draai voor veel gebruikte stieren de afgelopen periode! Op de foto ziet u Larcrest Crimson de moeder van de beste Planet zoon op kaart, Calibrate dat is een echte melkstier met best exterieur, en goede gezondsheidskenmerken! Ook hebben we uit Crimson een Numero Uno zoon op de kaart staan Catapult deze genomic stier is alleen gesekst leverbaar voor 32 euro per rietje.

We hebben de nieuwe stierenkaart iets anders ingedeeld, bovenaan de Top Melkstieren, dan de Top Allround Stieren, Daar is nieuw toegevoegd Leonidas rf. Dat is een Goldwyn zoon uit de bekende Kian dochter van Rudy en Ilona Menkveld. Leonidas is een echte gehalte stier met +,12 %Vet en +,15 % Eiwit en laat best exterieur zien met 111 Totaal.

Nieuw op de kaart is Veelgevraagde aAa Code's daaronder staan 6 stieren die een aAa Code hebben die de aAa veehouders vaak nodig hebben bij hun melkkoeien en jongvee, Er stonden al wel strieren op de kaart met een veelgevraagde aAa code nu is het even iets duidelijker. Een nieuwe stier die we daar  toegevoegd hebben is Sequia dat is een Boliver uit een Ramos met de aAa 561.

Verder hebben we bij de Genomic stieren Heavy toegevoegd dat is een Massey x Snowman. met 2418 GTPI. Ook hebben we bij de genomic stieren de onderbalkkenmerken op de kaart gezet, zodat je de genomic stieren nog gerichter kunt gebruiken.

Roodbont

Bij roodbont staat meteen een nieuwe stier bovenaan de kaart, Elburn rf dat is een Mr Burns uit een O-Man met enorm veel melk 2368 KG Melk en daarbij 112 exterieur. De Elburn dochters zitten mooi in verhouding en daarbij hebben ze hellende brede kruizen en met 110 voor uiers zijn die erg best.

Leonidas rf hebben we al besproken maar door zijn roodbontfactor is het ook een mooie stier om te gebruiken bij roodbont.

Ook aan de roodbont kant hebben we nu een kolom met veelgevraagde aAa code's, daar is nieuw toegevoegd Kairo, deze KLian x Lentini heeft de aAa code 561.

We komen graag bij u langs om de stierenkaart om stierenkaart verder te bespreken, Aarzel niet en neem contact met ons op.