Fokveedag Oldebroek

Danillo dochters vallen weer in de prijzen

Op de 65e fokveedag in Oldebroek waren afgelopen zaterdag weer veel inzenders met hele beste koeien, pinken en kalveren! Bij zwartbont hadden de dochters van Danillo veel invloed bij de kampioenschappen en bij roodbont deden de dochters van Jotan Red het erg best! En daarbij een super resultaat voor onze inseminator Marten van Engelen, Hij werd reserve kampioen met de Danillo dochter Vekis Beatrix 8 bij de oudere koeien!

Zwartbont vaarzen:

Bij de zwartbont vaarzen had de familie van 't Hof succes met de Snowman dochter Stouwdamshof Peinzer 18! en reserve kampioen werd de Danillo dochter Noorder Gerjanne van de Familie Schoonhoven uit Noordeinde!

Middenklasse:

Bij de middenklasse won Van 't Hof met de Aidan dochter Jouke 43 ze won het van de Alliance Dochter Rieten Corrie 177 van de familie Polinder uit Nunspeet!

Bij de oudere koeien waren er bekende koeien die er met het kampioenschap van doorgingen!  Vekis Beatrix 8 van Marten en Bert van Engelen uit Nunspeet werd reservekampioen  En de Topazdochter van Joost Kroes uit Genemuiden die twee jaar geleden de dagzege veroverde, werd nu kampioen!

De beste bedrijfsgroep bij zwartbont had Krijn Jan Polinder uit Nunspeet

Roodbontvaarzen:

Bij de vaarzen roodbont was roodbonte Jotan Red dochter van Evert Korenberg uit Genemuiden Kampioen, Deze vaars was eerder dit jaar op de NRM reserve kampioen bij de vaarzen! Ze won het net voor een andere Jotan Red dochter Brook Dientje 85 van de familie Puttenstein uit Kamperveen!

Middeklasse:

Bij de middenklasse won Puttenstein opnieuw met de Savard dochter Brook Doortje 8054, zij eindigde net voor de Curtis dochter Stouwdamshof Jacoba 83 van de Familie van't Hof.

Bij de oudere koeien waren er 2 classic dochters die er met de prijzen van door gingen Truus 3860 van Hans Puttenstein  eindige voor Doortje 3991 van Jan de Groot uit Zalk.

De beste bedrijf bij roodbont had Hans Puttenstein uit Kamperveen.

Truus 3860 werd ook algemeen kampioen roodbont, bij zwartbont was dat de Aidan dochter Jouke 43!