Vorige week met AI-Total naar Tsjechie geweest

30 Dochters bekeken van Omanoman, en de stier O-Cosmopolitan in het echt bekeken

Vorige week zijn we met AI-Total meegeweest om 30 dochters van de stier Omanoman te bekijken. Dit is een Man-Oman zoon uit een Shottle en dan de zeer bekende fokkoe Broeks BWM Elsa EX 90!, We waren onder de indruk van de vaarzen hoe makkelijk ze veel KG melk kunnen geven! De 30 vaarzen gaven gemiddeld 35 KG Melk! En dat zag je niet aan ze af. Want ze hadden een brede voorhand een mooie ronde rib en breede hellende kruizen! Doordat ze zoveel melk gaven zag soms weleens een bol vooruier en wat uiers die iets aan de ruime kant waren, maar daarbij hadden ze wel extreem hoge achteruiers! Ook hebben we de stier O-Cosmopolitan mogen bewonderen die Marten en Wiecher veel hebben geadviseerd naar het bewonderen van Larcrest familie in Amerika!

In Nederland kalven de eerste Omanoman dochters eind Juli, we zijn benieuwd of hier in Nedereland ook zoveel KG melk gaan produceren! Wel mooi om te zien dat Omanoman ook al +2000 Lbs melk en Lbs Vet +Eiwit scoorden met zijn genomic fokwaarde!

De stier O-Cosmopolitan, was een zeer mooie stier om te zien! Niet te groot maar mooi in verhouding! Brede voorhand erin en heeft veel lengte in het frame. Hij stapt er vlot over en heeft mooie droge benen met beste klauwen! Hier zullen in augustus de eerste dochters van afkalven in Nederland, later zullen er nog veel volgen in de regio van ons! We waren al onder de indruk van de familie achter de stier! Maar nu we stier zelf ook nog gezien is het vertrouwen nog groter geworden!

We willen AI-total bedanken voor de mooie reis, die zeer goed geregeld was.