Dochtergroepen NRM bekend

Weer een super aanbod van dochtergroepen van actuele stieren.

ABS/Heemskerk: Legend, van legend worden overal al volop tweede kalfs dochters gemolken die vaak met lactatiewaarde zeer goed mee doen, ruim boven het gemiddelde! Ze hebben goede benen en zijn sterk gebouwd! En met plus 0,17% eiwit is het beste eiwit verbeteraar!! Je hoort en ziet alleen wel vaak dat ze een pittig karakter hebben en gewone werkbare uiers.

Semex: Die laat twee Goldwyn zonen zien Fever en Seaver! Seaver hebben wij ook na de laatste april draai op de kaart staan! Het is een echte exterieur stier met 115 Totaal in zijn productiecijfers scoort hij op papier maar gewoontjes. Maar de geluiden die we de praktijk horen. Zijn de veehouders zeer tevreden over de dochters van seaver in de melkstal!

KI Samen: Die laat Norwin  en de roodbonte J en G Malando zien! De zwartbonte Norwin heeft op papier maar gewone cijfers met name voor de benen scoort hij 97. In de praktijk zien ze er bij KI Samen zeer beste koeien van! J en G Malando heeft bij ons ook een poos op de stierenkaart gestaan, Het is een echte gehalten stier en vereft brede hellende kruizen! Aandachtpunten zijn melksnelheid en dochtervruchtbaarheid.

CRV: Laat de meeste dochtergroepen zien zwartbont:

Atlantic, Ramos x O man, Goldmar, Goldwyn x O man, Jeroen Bertil x Oman, Gofast, Goldwyn x O man, Cricket O-man x Durham!

Roodbont: Brooklyn, MR Burns x Kian, Fidelity, Kian x Lightning, Windstar Spencer x O man, Kodak, Kevin x stadel.

AI-Total: Komt met een dochtergroep van de stier Vendairy Wonder cv hiervan was ook al een dochtergroep te bewonderen op de Vekis Spring Sale! Op de NRM komen er wat andere dochters van deze stier. Wonder laat een foutloze onderbalk zien met 115 totaal exterieur! Cv moet in de gaten gehouden worden en met een geboortegemak van 98 is het geen pinkenstier.

KI Kampen: Laat een dochtergroep zien van de bekende roodbonte stier Talentino, Deze Talent zoon laat prima cijfers houdt zijn exterieur cijfers goed vast en vererft plus 0,19 % Eiwit! Heeft ook een foutloze onderbalk! Scoort goed op bijna al zijn gezondkenmerken behalve dochtervruchtbaarheid 93! Ook laten ze een dochtergoep zien van Leonidas rf deze Goldwyn zoon uit dezelfde moeder als Talentino kwam in de april draai met zijn eerste cijfers! We zijn benieuwd hoe hij zijn cijfers naar meerdere indexdraaien in stand houdt. Wel vinden wij het apart dat ze kiezen voor deze jonge zwartbonte stier en niet voor de super veel gebruikte stier Big Winner!

GGI: Laat van de zwartbonte stier Lonar een dochtergroep zien deze Laudan zoon is veel gebruikt vanwege zijn afstamming en zijn aAa code 615! Er zit een zeer duurzame familie achter deze lonar! En zijn dochters hebben ook potentie om oud te worden. letten op de voorhand aan de lichte kant en soms iets bolle vooruiers! De andere dochtergroep van GGI word een Kruisingsgroep.

WWS Laat van de bekende Planet zoon Bookem een dochtergroep zien, Bookem is ook een stier die zijn cijfers goed vast houdt en steeds doorstijgt!! Het is wel super en een zeer goed teken,  dat ze uit zeer selectief groepje vaarzen, niet meer als 25 aan de melk een dochtergroep kunnen selecteren. Ook laten ze een dochtergroep zien de topexterieur stier Atwood! dit is een echt exterieurkanon met 117 Totaal!

De NRM is op zaterdag 28 juni en vind plaats in de IJsselhallen van Zwolle.