Nieuwe roodbonte stier op de stierenkaart

Malden is een Malvoy x Mascol

Malden is de nummer 1 roodbont stier in Duitsland en van de interbullijst! Het is met 1361 KG Melk een mooie nieuwe melkstier met een Outcros afstamming! Hij vereft extreem beste benen met 112 totaal! Zijn aandachtspunt is zijn hoogtemaat en breedte in de voorhand. Daarmee past hij mooi op grote zware koeien. die wel wat melk en kracht in de benen kunnen gebruiken.

GGI Heeft laatst een dochtertour gehad in Duitsland, hierbij hun mening:

De zeer productieve Malden vaarzen waren goed ontwikkeld en met een goede bovenbouw en waren vaak voorzien van een spiertje extra. De voorhand was krachtig genoeg en de middenhand was diep met een mooie welving van de open ribben. De lichthellende kruizen bezaten veel breedte in draaiers en de zitbeenderen en boden genoeg ruimte voor zeer hoge en breed aangehecte achteruiers. De uiers waren lang en gezien de hoge producties correct qua volume. De spenen waren zowel voor als achter iets uit elkaar geplaatst maar wel loodrecht onder de kwartieren. De spenen waren zonder uitzondering langer dan gemiddeld. De Malden dochters lieten goede beweging zien met een ruime stap. De benen waren dan ook gemiddeld wat krommer maar open in de hak, zeer parallel en voorzien van goede klauwen.

Malden is een stier die goed past op gesloten koeien die meer ruimte in het achterstel kunnen gebruiken en/ of wat meer konden produceren. Malden vererft een wat lagere melksnelheid en kan koeien met te korte of onwerkbare nauw geplaatste spenen prima corrigeren. een goede combinatie kan hij zijn op dochters van Kian (-zonen), Jerudo of Jotan.

Hij staat bovenaan bij het rijtje Top Melkstieren aan de roodbontkant. Zijn aAa code is 351.