De nieuwe stierenkaart van april 2014 staat online.

Bij zwarbont een aantal interresante Planet zonen nieuw op de kaart.

Bij topmelkstieren hebben we vier stieren toegevoegd.

BG ET :Die heeft al eerder bij ons op de kaart gestaan, maar is in de april draai mooi doorgestegen dat hij er weer een plaats verdient. Hij vererft ruim 1800 kgmelk en heeft daarbij beste uiers met 110 totaal! HIj heeft een celgetal van 109 en is met 16 euro scherp geprijsd.

Bookem : Een stier die ook elke draai weer stijgt is Bookem, het is een Planet x Ramos en vererft veel KG melk met best exterieur 113 totaal, daarnaast heeft hij ook goede gezondsheidskenmerken! HIj vereft wat krommere benen met 103 zijaanzicht! Dat is een goed punt met de huidige stieren die veel rechte benen vererfen. Een aandachtspunt is de kruisligging met 99.

AltaCeasar : Is een Planet uit een Shottle en vererft ook veel melk met 1501 KG melk, laat een mooi allround exterieur zien, en fokt dieren die mooi in verhouding zijn.en past met zijn  afstamming mooi op dieren met O-man bloed.

Calibrate: Dit is de derde Planet zoon, en komt rechtstreeks uit Larcrest Crimson Ex 91 De bekende Ramos! Hiermee is hij dus de volle broer van de bekende Planet dochters Larcrest Chima en Chenoa (zie foto). Hij vereft een mooie plas melk met 1165 KG Melk! En laat mooi exterieur zien met 111 Totaal, met daarbij 112 voor uiers! Een aandachtspunt is zijn kruisligging en de benen. maar hij heeft super stieren in zijn afstamming Planet x Ramos x Shottle!

Bij de Exterieur stieren hebben we Seaver toegevoegd

Seaver: De Seaver dochters hadden de laatste tijd veel succes op de Keuringen door heel Nederland en bij ons in de regio! De vaarzen met als vader Seaver kwamen heel vaak bij het kampioenschap voor! Daarom konden wij er niet om heen om Seaver niet bij de Top exterieur neer te zetten! Maar zijn exterieurcijfers zijn ook erg best! 115 totaal exterieur met 116 voor uiers! hij vereft voor een Goldwyn zoon brede dochters met 109 voor voorhand! aandachtspunt bij Seaver is zijn productievererving met 172 KG Melk en -.28 % Vet en -,01 % Eiwit!

Bij de Genomic stieren:

Sundance: de nummer 1 gNVI met 340! Zijn afstamming is Sudan x Planet.

Vekis Chevrolet: Freddie x Planet x Ramos x Shottle, met een aAa code 342!

Neerduist O Chuno: Numero Uno x Planet x Shottle, Een vroege Numero Uno zoon uit de Larcrest familie!

Broeks Tychip: Een Goldchip zoon uit de bekende snowman dochter Broeks Betty, In zijn genomics scoort hij goed voor PTAT 3,80! Is met 7 Euro per rietje scherp geprijsd!

Jacey: Iota x Massey x Ramos x Shottle, Super fokstieren in zijn afstamming! Hij heeft een GTPI van 2465! en zijn aAa code is 453!

Bij Roodbont hebben we de volgende stieren toegevoegd:

Laron P : Is een Lawn Boy x Shottle. Met 110 Totaal exterieur en 113 voor uiers, daarmee vererft hij beste uiers! De dochters zitten mooi in verhouding, zijn aandachtspunt is kruisligging met 91 vererft hij oplopende kruizen!

Malden : is met Malvoy x Mascol een mooie outcross afstamming voor roodbont! En voor roodbont vererft hij ook veel KG Melk! met 1361 Liter. Hij vererft wat lichtere dieren met een smallere voorhand, en die niet te groot zijn. Hij vereft goede uiers en zeer beste benen met 112 totaal!

Secure Red: Is een Mr Burns uit een Goldwyn, het is een mooie allround stier die beste uiers vereft met 110 totaal! Zijn aandachtspunt is melksnelheid met 94! Voor de rest heeft hij goede gezondheidskenmerken en zijn aAa code is 432!

Bij de Genomics stieren hebben we twee roodfactor stieren op de kaart gezet.

Fraiko rf: een Freddie x Goldwyn! in zijn genomics verewft hij allround exterieur met goede gezondheidskenmerken en zijn aAa code is 342!

Aikman rf: Is een roodfactor zoon van Snowman! uit een Baxter Vereft in zijn genomics veel KG Melk met goede gehalten en allround exterieur met goede gezondheidskenmerken! aAa code 453!

Voor vragen kunt u altijd contact met ons opnemen:

Gerco van Engelen: 0646115216

Henk-Jan Staal: 0643241918

Marten van Engelen: 0620935390

Maarten van de Snel: 0652678718

Wiecher Vliek: 0643929989