Zeer geslaagde reis met AI-Total naar Ascol.

Beste koeien en mooie stieren bekeken!

We zijn vorige week met AI-Total naar Spanje geweest. We hebben het KI station Ascol bezocht. En bekende stieren in het echt kunnen bekijken, zeer indrukwekkend. Ook zijn we naar verschillende melkveebedrijven geweest om nakomelingen te bekijken van hun stieren te bewonderen. Het was een leuke, leerzame en zeer goed georganiseerde reis. Daarvoor willen we AI-Total nogmaals bedanken!

Op donderdag hebben we eerst het KI-Station Ascol bezocht, We kregen eerst uitleg over hun selectie van stieren, en hun fokbeleid. Hun vertrouwen in genomics is hoog, en gaan ervan uit dat de cijfers kloppen.
Het is ook een mooi hulpmiddel om stieren te selecteren! 

Bijvoorbeeld, van Snowman is de dochtervruchtbaarheid laag, Zijn er zonen die laag testen op dochtervruchtbaarheid via genomics die worden dan niet ingezet!

Emmet en Wonder cv waren de beste stieren die we gezien hebben.


Hood mom Emmet: (Man o man x Baxter)


Hood m o m Emmet, Mooie brede stier met ruimte in de voorhand. een heel mooi kruis erin, hellend en breed. en hij stapte er vlot over met zijn zeer goede benen.

Vendairy Wonder cv ( Shottle x Goldwyn x Durham)Krachtpatser van een stier, stapten er vlot over met zijn beste benen, met daaronder blokken van klauwen. Ook veel breedte in de voorhand, mooie middenhand en mooie achterhand. Een mooi breed hellend kruis met daarbij de draaier centraal.

Die frames zaggen we ook weer terug in het jongvee wat we gezien hebben.

Vendairy Wonder dochter:
Mars Yorick ( Atwood x Shottle x Champion)Een hok vol dochters van Mars YorickTussendoor genieten van de lekkere Spaanse gerechten.


Het volgende bedrijf wat we bezocht hebben was Badiola Het bedrijf richten zich helemaal op de exterieur fokkerij! Dat kon je ook terug zien in de veestapel. Ze molken 220 koeien gemiddelde productie 11.750 KG Melk Met 3,80% Vet en 3.30% Eiwit. Daarvan waren er 25 koeien excellent, en 100 koeien AB ingeschreven. Ze gebruiken op momenteel ook alleen maar exterieur stieren, zowel fok als genomic. 

Fokstieren: Goldsun, Fever, Windbrook, Damion. 

Genomicstieren: Mars Yorick, Doorman, Mc Cutchen.

Alleen maar rijen vol beste koeien, van voor tot achter!Een Goldwyn dochter, hoogstgepunte koe in Spanje EX 94.Tot slot genoten we van de prachtige omgeving in Spanje, en bezochten we een grot. Prachtig!


Foto's : Jouke Kloosterman