Fokclub Ermelo-Putten wint For Farmers Champions Leaque

Deze werd gehouden bij de familie Schoonhoven in Noordeinde

Zaterdag 9 Maart heeft de fokstudieclub Ermelo-Putten de For Farmers Champions Leaque gewonnen. De wedstrijd vond plaats bij de familie schoonhoven in Noordeinde, en werd georganiseerd door de fokclub Wezep e.o. Met deze winst heeft het team zich geplaatst voor de Nationale Boerderij Champions Leaque, die in april gehouden word.

In de ochtendronde wist de club van Nijkerk het beste te presteren. Dit was echter niet genoeg voor de winst. Ze wisten wel de derde plek te pakken, net voor de winnaar van vorig jaar, Wezep e.o.

De wedstrijd van zeer spannend en van een hoog niveau. De Jury, Robert Overvelde en Engbert-Jan Ruitenberg, gaven maar liefst twee keer een 9,0 voor de prima mondelinge toelichtingen. De koeien waren zeer goed van niveau en ook nog eens geweldig voorbereid qua scheren en wassen. Hierdoor konden de deelnemers natuurlijk zeer enthousiaste verhalen houden. Marten van Engelen van Fokclub Nunspeet wist met een 9,0 zijn fokclub naar de tweede plek te stuwen!

Wiecher Vliek van Fokclub Ermelo-Putten e.o. hield ook een bijna perfect verhaal, dat ook met een 9.0 werd gewaardeerd. Dit bracht de Fokclub Ermelo-Putten e.o. de winst! Wiecher zal samen met André van Vliet, Gert van de Langemheen en een 4e persoon Gelderland vertegenwoordigen op de Nationale Boerderij Champions League.

TOP 3 For Farmers Champions League:

Plaats   Fokclub             Punten totaal
1          Ermelo-Putten    244,7
2          Nunspeet           243,8
3          Nijkerk               242,0

Andre van Vliet, Wiecher Vliek en Gert vd Langemheen van Fokclub Ermelo-Putten , winnaars ForFarmers Champions League Gelderland!

Overleg in de fokstudieclubs. In beeld de kopvaars (met VG-87 gewaardeerd) van de ochtendronde.

aandachtig luisteren naar Johnny Borren zijn mondeling

De geweldige kopkoe van de middagronde

De koe op plek twee was ook van zeer goede kwaliteit!

 

( Bron www.jvcgelderland.nl)

Namens Van Engelen KI Service feliciteren we de fokclubs met hun behaalde resultaten!!

 

.