Het Vekis team wenst u goede paasdagen (30-3-2018)

Maandag 2 maart rijden we 1 route zoals u gewend bent op zondag

Namens het hele Vekis Team wensen we u fijne paasdagen. Voor tweede paasdag kunt u ons net zo verwachten als de normale zondagroute met insemineren. We rijden dus 1 inseminatie ronde!

Lees meer >

Vanaf heden gaat Maarten van der Snel 1 dag extra scannen (29-1-2018)

Effe snel scannen door Maarten van de Snel!

Er is weer ruimte om in te stappen bij het scannen van Maarten van der Snel. Hij gaat een dag extra op pad! Het regelmatig scannen helpt u als ondernemer grip te houden of te krijgen op de vruchtbaarheid van uw veestapel. En helpt u de tussenkalftijd te verlagen. Daarnaast krijgt u ook direct advies bij problemen, en gaan we ervoor om die op te lossen.

Lees meer >

Proefstier januari Montaro (8-1-2018)

Montross zoon aAa 531 en maar 7,50 per rietje

Deze maand hebben we als proefstier Montaro. Een vroege Montross zoon en aAa code 531. Zijn volledige afstamming is Montross x Numero Uno x Freddie. daarbij scoort hij A2/A2.

Lees meer >

We wensen iedereen een gezond 2018 (8-1-2018)

Dat het maar een gezond en vruchtbaar jaar mag worden

Namens het hele team willen we iedereen bedanken voor het vertrouwen het afgelopen jaar! En wensen we iedereen een gezond 2018. Ook dit jaar staan we weer graag voor u klaar.

Lees meer >

Nu ook beschikbaar Jaguar en BBL Tom (27-11-2017)

Stierenaanbod Belgische Blaauw uitgebreidt

Naast de bekende stieren Vekis Barack en Vekis Poetin. Nu ook beschikbaar Jaguar en BBL Tom. De vraag naar BWB stieren blijft nog erg hoog. Door deze nieuwe BWB stieren uit te testen hopen we naar de toekomst toe, voldoende betrouwbare gebruikskruisings-stieren beschikbaar te hebben. Verkoopprijs van BBL Tom en Jaguar is met 9 euro scherp geprijsd

Lees meer >

Scherp geprijsd sperma weer helemaal actueel! (17-11-2017)

Mooie pakketjes met stieren uit mooie koefamilies

Afgelopen tijd hebben we de lijst van scherp geprijsde oudere stieren weer helemaal actueel gemaakt! Er zitten stieren bij die een goede fokwaarde hebben, waardoor de prijs-/kwaliteitverhouding erg interessant is! Grijp nu uw kans om voor weinig geld hele aantrekkelijke stieren in uw vat te krijgen!

Lees meer >

Proefstieren die nu beschikbaar zijn (15-11-2017)

Mooie koefamilies, en betrouwbare afstammingen

We hebben weer een aantal leuke proefstiertjes beschikbaar voor scherpe tarieven. Daarbij komen ze uit goede families met goede producties en gehaltes.

Lees meer >

Stier die op veel koeien past Altaz28 (15-11-2017)

Camaro x Robust x Planet. aAa 516

Een stier die momenteel veel geadviseerd word is Altaz28 dat komt ook mede door zijn outcross bloedvoering. En daarbij heeft hij 1083 kg melk in de plus. Met goede gebruikskenmerken. en daarbij plus 4 bevruchting. is het ook een beste bevruchter.

Lees meer >

Niet op de kaart wel leverbaar Reflector (27-10-2017)

Mogul x Superstion x Ramos aAa 534

Reflector komt uit dezelfde familie als Bookem. En valt op door zijn beste pruductie cijfers, gezondheidskenmerken. Zijn afstamming is outcross met Mogul x Superstion x Ramos.

Lees meer >

Vekis USA tour zeer geslaagd (20-10-2017)

Indrukwekkende dingen gezien en beste koeien

We zijn weer bijgekomen van onze reis naar de USA. We willen u graag wat laten zien van deze onvergetelijke reis. We hebben eerst een paar dagen cultuur gesnoven in New York City. Daarna hebben we veel bekende fokkers bezocht. En we waren erg onder de indruk van de dochters van Mogul en zijn zonen Delta, Silver en Montross

Lees meer >

Nieuwe stierenkaart september online (11-9-2017)

veel geadviseerde stieren goede draai gehad

Deze week ontvangt u de nieuwe stierenkaart via de post. Maar hij staat nu al online. We hebben dit keer weer een nieuwe indeling gemaakt. Om iedereen nog meer tevreden te stellen. Zo hebben we weer een kolom met exclusieve stieren. die via reserveren goed beschikbaar zijn.

Lees meer >

VVH Isa 12 weer algemeen kampioen Zeewolde bij de pinken (11-9-2017)

Mooi weer beste koeien en veel publiek

Zeewolde bij de pinken was weer een geslaagde dag. veel bezoekers beste koeien en mooi weer. De jeugd was erg goed vertegenwoordigd met veel kalfjes.

Lees meer >

We kijken terug op een zeer geslaagd jubileumfeest (30-8-2017)

We willen iedereen bedanken voor hun bijdrage

Wat hebben we genoten met zijn allen afgelopen vrijdagavond. Een druk bezocht jubileumfeest van het 12,5 jaar bestaan van onze KI-Service

Lees meer >

Boss na zijn optreden tijdens de NRM meest verkochte stier (30-8-2017)

NVI 296 plus 1176 KG Melk en beenwerk 108

Na het optreden van een prima dochtergroep op de NRM. Heeft Boss ook een super draai gehad in augustus. We zijn dan ook blij om te kunnen zeggen dat Boss onze meest verkochte stier is de laatste tijd.

Lees meer >

The Vekis Times (10-8-2017)

12,5 jarig jubileum Van Engelen KI Service

We hebben al veel positieve reacties gehad op de The Vekis Times. Dat is erg leuk maar misschien heeft u hem nog niet gelezen of ontvangen. Dat kan als nog, stuur even een mailtje naar info@vekis.nl!

Lees meer >

Vekis Barack topbevruchter en beste kalveren (10-8-2017)

Maar ook prima melkvaarzen :)

BWB stier Vekis Barack staat bekend om zijn beste kalveren. Zijn goede bevruchten en de kalveren handelaren zijn er gek op. Maar van de week kwamen we er 1 tegen die ook prima presteert in de melkstal!

Lees meer >

Vorige week dochtertour gehad van de stier Surefire (12-7-2017)

20 dochters op 3 bedrijven gaf een duidelijke indruk

Vorige week dinsdag hadden we een dochtertour van de stier Surefire. We bekeken op 3 bedrijven 20 dochters op het eerste bedrijf waren ook 5 tweede kalfs koeien. ze zwaren erg uit van eerste na tweede lactatie en kunnen hun productie goed aan.

Lees meer >

Proefstieren juni en juli (16-6-2017)

Goedkope stieren uit mooie koefamilies

Elke maand krijgen wij van onze importeurs weer nieuwe proefstieren toegestuurd. Dit zijn stieren die tussen de 5 en 7,50 euro kosten.

Lees meer >

Vroege Silver vaars ingeschreven bij familie Busweiler (12-6-2017)

Vliek Christy is aangekocht als pink tijdens de Vekis Spring Sale

Bij de familie Busweiler is onlangs een vroege vaars van Seagull Bay Silver ingeschreven met AB 86. Deze hebben zij als pink aangekocht tijdens de Vekis Spring Sale. Christy is een Silver x Galaxy x Beacon uit de Larcrest Cosmopolitan familie. Ze zijn erg blij met deze vaars want naast deze punten geeft ze ook tegen de 40 kg Melk!

Lees meer >

Dochtergroepen NRM 2017 (12-6-2017)

Op vrijdag 30 juni zijn de dochter groepen te bewonderen in Zwolle

De NRM is eind van de maand weer. op vrijdag 30 juni kunt u de dochter groepen weer bewonderen en zaterdag 1 juli kunt u genieten van de keuring. Een mooi gezellig 'koeienfeest"

Lees meer >

Nieuwe roodbonte topexterieur stier Jotani (18-5-2017)

Jotan x Konvoy x Stadel

Bij roodbont is er na de indexdraai een roodbonte topper bijgekomen Jotani. Met een een exterieur van 111 voor uier en 115 voor benen en 117 Totaal is het een echte exterieur stier bij roodbont. Met 144 dochters aan de melk heeft hij plus 451 KG Melk met daarbij -0,19 %Vet en plus 0,02 % Eiwit.

Lees meer >

Er worden volop kalveren geboren van Vekis DVH Preston (3-5-2017)

En de geluiden zijn goed, beste kalveren en goede drinkers

Vekis DVH Preston de Stier die samen door Marten en Gerco van Engelen getest word. Hij bevruchte al super. En nu spreken de eerste kalveren ook aan. De stier in het werkpak blijft ook een aparte verschijning! Het is Mardi Gras x Vekis Pansy VG 87 (v.Maxim) x RR Polly (v.Stol Joc) x Laudan VG 86 x Durham VG 86 x Fourmation EX 91 x Starbuck EX 91 x Saber Pannzy EX 95. De moeder van Preston maakt een mooie lijst als tweede kalfs koe in 305 dgn 10.237 kg Melk en 4,27%Vet en 3,78% Eiwit! Lees meer en bekijk de foto 's

Lees meer >

Afgelopen vrijdagavond geslaagde koeienkeuring van fokstudieclub Ermelo Putten en eo (24-4-2017)

Henkjan Staal had de kampioen met Bolt vaars Telgter Geke

Afgelopen vrijdagavond was het weer de jaarlijkse koeienkeuring van Fokstudieclub Ermelo-Putten en eo. Voor Van Engelen KI Service was het ook leuk want er werd een dochtergroep getoond van Neerduist O Chuno. En daarnaast nemen er ook veel mensen het Vekis team deel aan deze keuring.

Lees meer >

De nieuwe stierenkaart April 2017 online (24-4-2017)

Het heeft even geduurd, maar het resultaat mag er wezen

De nieuwe stierenkaart van April 2017 staat online. Klik snel op het linkje stierenoverzicht om de stierenkaart digitaal te bekijken. Op de foto ziet u de stier Boss deze heeft een hele beste draai gehad. En scoort super voor gehaltes en benen

Lees meer >

Versterking bij het Vekis team (16-3-2017)

Vanwege het uitbreiden van onze klantenkring

Vanwege het uitbreiden van onze klantenkring waren we toe aan versterking binnen ons team. Voor vele klanten misschien wel een bekende. maar klik snel op lees meer en Ype Bonnema stelt zich voor.

Lees meer >

Mooie wintershow in Dronten gisteren (8-3-2017)

VVH Isa 12 opnieuw algemeen kampioen

Gisteren waren we met een stand aanwezig op de wintershow in Dronten. Het was weer een goede keuring met een hoog niveau koeien van de inzenders. alle Kampioenen namens ons team nogmaals gefeliciteerd.

Lees meer >

Niet op de kaart maar wel leverbaar Penley All Star (2-3-2017)

Nummer 1 gNVI met 379 Totaal

We adviseren het meeste betrouwbare fokstieren, maar deze genomic stier willen we niet aan u voorbij laten gaan. Het is een Penley x Lucid x Maxum. een mooie bloedvoering en scoort plus 1917 kg melk.

Lees meer >

Prima dochtergroepen op Schau der Besten (27-2-2017)

Met Beart als beste dochtergroep

Masterind Holland organiseerde een tour naar Schau der Besten. die vorige week donderdag plaats vond. Hier waren dochtergroepen te zien van Bangard, Force, Red Mist en Beart. Van ons is Wiecher Vliek er heen geweest om de dochtergroepen te bekijken.

Lees meer >

Punch bewijst zich deze indexdraai weer (14-2-2017)

108 dochtervruchtbaarheid en 104 celgetal

Een stier die het goed doet is Punch, hij valt enorm op door zijn productiecijfers en zijn gezondheidskenmerken. Daarnaast laat hij ook nog eens een foutloze onderbalk zien. Daaraan kun je zien dat het koeien zijn die hard werken en probleemloos produceren.

Lees meer >

Digitaal factureren (6-2-2017)

Eenmalige aanbieding en krijg €50,- korting

Wij krijgen steeds meer vragen om de facturen digitaal te versturen. Dit is nu ook bij ons mogelijk!!

Lees meer >

Onze teamfoto weer helemaal actueel. (26-1-2017)

zeven veelzijdige mensen

Van Engelen KI Service bestaat binnenkort 12,5 jaar daarom hebben we onlangs een actuele teamfoto gemaakt.

Lees meer >

Faun mooie Fanatic zoon met aAa code 543 (10-1-2017)

Niet te grote koeien die goed in verhouding zitten

Momenteel zijn we druk met de nieuwe stierenkaart van januari 2017. Een nieuwe stier die zeker een plekje op de kaart verdient is Faun, Een jonge Fanatic zoon uit een Mascol

Lees meer >

Proefstieren december (21-12-2016)

Steeds vaker krijgen wij de vraag of we ook proefstieren hebben in ons aanbod. Wij hebben de proefstieren van december voor u geselecteerd.

Lees meer >

Mooie stier voor roodbont Red Cliff (28-11-2016)

aAa 531 plus 1323 KG Melk en dochter vruchtbaarheid 99

Red Cliff heeft nu al een paar keer een zeer beste dochtergroep laten zien, En scoort ook goed voor de cijfers die we bij roodbont nodig hebben op moment! Want hij scoort plus 1323 KG melk dat is heel best voor een betrouwbare roodbonte stier! Met zijn afstamming Lawn Boy x Stadel. Kan hij op veel koeien gebruikt worden! Hij heeft aAa code 531

Lees meer >

Er komen veel mooie vaarzen aan de melk van Vendairy Wonder (17-11-2016)

Degelijke vaarzen met beste uiers en goede kruizen

Er komen op veel bedrijven vaarzen aan de melk van de stier Vendairy Wonder. Het zijn degelijke vaarzen met een mooie brede voorhand erin en hellende brede kruizen. Zijn afstamming is Shottle x Goldwyn. En heeft aAa code 342.

Lees meer >

Mooie opzet door KI Organisaties bij Rundveer Relatiedagen Hardenberg (7-11-2016)

Prima dochtergroepen en druk bezocht

Druk bezochten dagen bij de rundvee relatiedagen Hardenberg. Dit jaar voor het eerst dat verschillende organisaties een dochtergroep lieten zien. Veel positieve reacties van de bezoekers. En iedereen had de koeien er mooi voorstaan.

Lees meer >

Volgende week zijn de rundvee relatiedagen 1,2 en 3 november (27-10-2016)

er worden dochtergroepen getoond en er zijn natuurlijk mooie beursacties

Volgende week zijn de rundvee relatiedagen in Hardenberg. Dit jaar worden er meerdere dochtergroepen getoond van verschillende KI organisaties. Ook zitten er op veel stieren interresante beurs atie's

Lees meer >

Aanhoudingscijfers (1-10-2016)

Aanhoudingscijfers

Omdat er soms grote verschillen bestaan tussen de afvoercijfers van dochters van de stieren en de fokwaarde levensduur van dezelfde stieren, publicieert NVO elke indexdraai aanhoudingspercentages.

Lees meer >

Foute prijs op de stierenkaart (30-9-2016)

Vorige week heeft u van ons de nieuwe Vekis Stierenkaart ontvangen. Ondanks vele controles is er toch een fout gemaakt.

Lees meer >

Fanatic dochters produceren allemaal probleemloos (28-9-2016)

Veehouders die ze melken gebruiken hem opnieuw

De Fanatic dochters die overal aan de melk komen produceren probleemloos. Het zijn goede 'boeren' vaarzen die goed in elkaar zitten en weinig fouten hebben. Met zijn afstamming Freddie x Planet x Ramos x Shottle is dat ook geen toeval

Lees meer >

Mooie dochtertour gehad met Masterrind (23-8-2016)

Opvallend beste Red Mist en Beart dochters

Henk Jan en Wiecher zijn onlangs met Masterrind op dochtertour geweest. Om dochters in de praktijk te bekijken van de stieren Red Mist, Fanatic, Beart en Picanto. De dag was goed georganiseerd. en we vonden het erg mooi om de dochters gewoon in het 'werkpak' te bekijken zoals ze ook dagelijks in de stal rondlopen.

Lees meer >

Vekis Poetin BWB, 125 geboortegemak en +3 bevruchting (23-8-2016)

Tevreden veehouders en handelaren met de kalveren van Vekis Poetin

Vekis Poetin is de absolute nummer 1 van Nederland voor geboortegemak. Met een uitzonderlijke 125 voor geboortegemak in combinatie met nu +3 voor bevruchting behoort Vekis Poetin tot de meest populaire Belgische Blauwe kruisings-stieren van dit moment! Hij is vlot leverbaar en zorgt voor tevreden gebruikers!

Lees meer >

Goede bevruchters!! (5-8-2016)

Goede bevruchters zijn altijd welkom!

Goede bevruchters zijn altijd welkom, Wij hebben voor u een top 5!! Deze stieren zijn allemaal vlot leverbaar. En hebben naast het goede bevruchten ook nog hele mooie productie en exterieurcijfers. MVP + 5 Mavid + 5 Danillo +4 Boss +4 Barack (Belgisch Blauw) +4

Lees meer >

Beste kalveren van Repairman onderweg (5-8-2016)

Hoekland Maik x Snowman x Shottle. aAa 546312

Repairman is veel gebruikt, nu gebruiken veehouders hem weer opnieuw na het zien van de eerste kalveren en het beste jongvee. Repairman is een Hoekland Maik x Snowman x Shottle. Uit de bekende Isa familie van Van Veelen Holsteins in Biddinghuizen. De stier is een geweldige verschijning en heeft de aAa code 546!

Lees meer >

Een opvallende dochtergroep van Murphy (13-7-2016)

Lonar x Shogun met aAa code 615 in de actie 10 + 2

Tijdens de KI Samen belevingsdagen viel ons de dochtergroep van de stier Murphy op. Met zijn afstamming Lonar x Shogun en aAa code 615 valt hij al op, maar door zijn moederlijn die al 7 generaties lang de witrug-aftekening hebben is het een bijzondere verschijning.

Lees meer >

Tevreden veehouders die Mavid dochters aan de melk hebben (13-7-2016)

Beste benen goede gezondheidskenmerken en hoge gehaltes

Onderweg vallen ons de dochters van de stier Mavid erg positief op, veel veehouders melken ze met veel plezier. Dit komt door hun beste benen hoge gehaltes en goed gezondheidskenmerken. Daardoor vallen ze niet op in de koppel. Door die kenmerken werd hij ook veel gebruikt. Daarbij is zijn aAa code 513 en bevrucht hij erg best!

Lees meer >

Afgelopen vrijdag leuke dag gehad bij KI Samen (27-6-2016)

KI Samen had alles super georganiseerd

Afgelopen vrijdag gezellig met een bus vol Vekis klanten naar KI Samen geweest, Een super mooie dag. Mooi melkveebedrijf met beste koeien, De dochtergroepen stonden er ook mooi bij. BIj ons vielen de dochters van Murphy en Burnstyn op. De stierenparade was ook erg indrukwekkend, daarbij viel de stier VVH Repairman op.

Lees meer >

Aanstaande zaterdag 18 juni opendag biologische melkveestal (13-6-2016)

Van harte welkom op onze stand tussen 10.00 en 16.00

Een mooie opendag van de biologische melkveestal aanstaande zaterdag bij Ko Kalf wij verzorgen hier de inseminatie dienst en het paringsadvies. Daarom vinden we het leuk om met een stand aanwezig te zijn. Wij nodigen u uit van 10.00 tot 16.00 op de boerderij aan de Veldweg 44-46 in Doornspijk. De toegang is gratis

Lees meer >

Gansey's Crimetime vererft A2A2 (13-6-2016)

al veel tevreden veehouders en nu vererft hij ook nog A2A2.

Naast zijn tevreden gebruikers en veehouders die zijn dochters naar tevredenheid melken vererft Gansey's Crimetime vererft nu ook A2A2!

Lees meer >

Nu beschikbaar Police (2-6-2016)

Main Event x RR Polly deze maand nog beschikbaar voor 7 euro per rietje

Vanaf heden beschikbaar Police,. Het is een vroege Main Event zoon x RR Poly de bekende Stol Joc dochter RR Polly VG 87. Met een levensproductie van 1454 dgn. 49,099 KG en 3,53 % Vet en 3,52 % Zie ook de foto.

Lees meer >

Eerste drie dochter groepen belevingsdagen bekend (2-6-2016)

Wij organiseren een busreis op 24 juni

De eerste drie dochter groepen van de K.I. SAMEN belevingsdagen op 24 en 25 juni zijn bekend. J en G MALANDO, Peeldijker BURNSTYN en You Tube FLOYD. Wij organiseren een busreis op vrijdag 24 juni naar Grashoek met verschillende opstapplekken langs de A28.

Lees meer >

Triple aAa Kaart nu beschikbaar (23-5-2016)

Op volgorde van aAa code kunt u makkelijk de stier vinden met de juiste code

Omdat er veel veehouders met het aAa systeem werken hebben we besloten om ook een aAa kaart te maken. Met daarbij natuurlijk ook de productie en exterieur cijfers erbij. Want dat vinden wij ook erg belangrijk om die ook goed te bekijken. naarst de code die past bij de koe.

Lees meer >

Niet op de kaart maar wel leverbaar Brawler (17-5-2016)

Baxter x Shottle en 112 totaal exterieur

Hij staat niet op onze kaart maar is wel leverbaar Brawler. Hij heeft in Nederland al ruim 700 dochters aan de melk en weet zijn exterieur en productiecijfers goed vast te houden

Lees meer >

Nu ook mooie gesekste stieren beschikbaar voor slechts 25 euro per rietje (4-5-2016)

Deze staan ook op onze nieuwe stierenkaart Mei 2016

Op onze nieuwe stierenkaart van Mei 2016 staan een aantal mooie gesekste stieren die al voor 25 euro per rietje beschikbaar zijn, en zijn daarmee scherp geprijsd. Het zijn wel jongere stieren maar hebben een betrouwbare fokstier als vader en komen uit een goede koefamilie.

Lees meer >

Belevingsdagen KI Samen, Ga met ons mee! (4-5-2016)

Wij organiseren een busreis op vrijdag 24 juni

Op 24 en 25 Juni 2016 organiseert KI Samen haar eerste eigen belevingsdagen op hun locatie in Grashoek. KI Samen is zowat het grootste ki-station van Nederland. Het bedrijf opent op deze twee dagen haar deuren voor geinteresseeerde ondernemers uit Nederland en daarbuiten.

Lees meer >

Nieuwe stierenkaart Mei 2016 online (26-4-2016)

Het even geduurd maar het resultaat mag er wezen

Het heeft even geduurd maar het resultaat mag er wezen. De stierenkaart van Mei 2016. Ook al gaan de BWB Stieren Poetin en Barack het hardst op moment in de verkoop. Hebben we toch de stieren weer geselecteerd op basis van de koefamilie en op basis van de dochters in de praktijk!! Voorop de stierenkaart staat de voorbeeldkoe RR Polly met als vader Stol-Joc. Zij ook de moeder van Police en de grootmoeder van Preston!! kijk snel bij stierenoverzicht en selecteer die stieren die passen bij je fokdoel!!

Lees meer >

Groot succes na het tonen van de dochtergroep Crimetime (8-4-2016)

En daardoor helaas nu beperkt leverbaar

Op de vekis Spring Sale hebben we een vijftal dochters laten zien van de stier Gansey's Crimetime! Deze stier is veel gebruikt vanwege zijn mooie koefamilie, en veel gevraagde aAa code 564, Mensen die dochtergroep niet gezien hebben kunnen ook een filmpje bekijken van tevreden Crimetime gebruikers. Dus lees meer en bekijk filmpje

Lees meer >

Zeer geslaagde Vekis Spring Sale 2016 (4-4-2016)

Mooie veiling voor ieder wat wils

Het is alweer even geleden maar wij kijken er als de dag van gisteren op terug. Wat een mooie gezellige dag was het. hierbij willen we ook gelijk alle bezoekers bedanken voor hun komst.

Lees meer >

Prima dochtergroepen tijdens de Vekis Spring Sale (4-4-2016)

Wonder Danillo en Crimetime lieten duidelijk de cijfers weer zien in de praktijk

Prima dochtergroepen tijdens de Vekis Spring Sale. De betrouwbare fokstieren Vendairy Wonder en Danillo maken hun cijfers meer dan waar! Crimetime liet ook zien hoe ze zijn in de praktijk! De jonge stieren Emmet, Ciderman en Arbell lieten ook een goede indruk achter.

Lees meer >

Beart laat beste dochtergroep zien op "Schau der Besten"in Duitsland (16-3-2016)

Beart, Beacon x Goldwyn en is vlotte pinkenstier

Wij zijn op tour geweest met Masterrind Holland. Toen hebben we verschillende dochters gezien van Snow rf, Picanto, Beart en Fanatic. Zulke dochtertours zijn altijd mooi, want je weet de cijfers op papier wel van alle stieren. Maar nu zie je de dochters mooi in de praktijk. Een stier de enorm opviel was Beart.

Lees meer >

Altaiota zorgt voor steeds meer tevreden veehouders (26-2-2016)

Betrouwbare stier met super gezondheidskenmerken en exterieur.

Altaiota blijft op veel bedrijven imponeren, waardoor hij veel opnieuw ingezet word. dat komt door zijn beste exterieur en de goede producties. en zijn beste gezondheidskenmerken voor celgetal en dochtervruchtbaarheid.

Lees meer >

Dochtergroepen Vekis Spring Sale geselecteerd (17-2-2016)

van de topstieren Emmet, Wonder, Danillo, Arbell, Ciderman en Crimetime.

De voorbereidingen voor de Vekis Spring Sale zijn in volle gang! Dit jaar worden er ook 6 dochtergroepen getoond van beste stieren uit goede koefamilies

Lees meer >

Niet op de stierenkaart maar wel leverbaar (17-2-2016)

Larcrest Cranium AltaJackman x Planet x Ramos

Niet op de stierenkaart maar wel leverbaar Larcrest Cranium. Met Cranium hebben we weer een mooie stier uit de Larcrest Cosmopolitan familie! Mooie cijfers en aAa code 435!

Lees meer >

18 Maart 2016 Vekis Spring Sale (18-1-2016)

Locatie Kolmansweg 91 te Nunspeet

Na de succesvolle veiling in 2014, gaat Vekis Genetics samen met Eurogenes de tweede Vekis Spring Sale organiseren. En wel op 18 Maart 2016. Er worden dieren geveild voor ieder wat wils. En daarnaast worden een aantal dochtergroepen gepresenteerd

Lees meer >

Aalshorst Rik een mooie genomic stier bij roodbont (14-12-2015)

Super gezondheidskenmerken en een foutloze onderbalk

Aalshorst Rik is een mooie genomic stier bij roodbont. Deze komt zeker op onze nieuwe stierenkaart, waar we druk mee aan de gang zijn. Rik laat een hele mooie onderbalk zien zonder fouten. zijn afstamming is Perfect Aiko x Jerudo x Mr Burns Dat is een mooie bloedvoering

Lees meer >

Er worden volop kalveren van Glamour Carlo geboren (30-11-2015)

Waar we zeer positieve reacties van krijgen

Glamour Carlo is een Mogul zoon uit de bekende Larcrest Cosmopolitan familie. En heeft een mooie afstamming met Mogul x Robust x Planet x Shottle, waardoor hij op veel bloedlijnen gebruikt kan worden. Niet alleen daarom word hij gebruikt. Ook word hij veel gebruikt omdat hij super bevrucht!

Lees meer >

Mooie dochtergroep Cogent Twist (11-11-2015)

Beste Shottle zoon met brede hellende kruizen

Op de Rundvee en Mechanisatie vakdagen heeft KI - Samen een mooie dochtergroep getoond van de stier Cogent Twist. Deze veel gebruikte Shottle zoon liet een beste dochtergroep zien met vier vaarzen en twee tweede kalfs koeien.

Lees meer >

Stier van de maand November Fanatic (2-11-2015)

De kalveren waren al best, nu kalven de eerste vaarzen naar volle tevredenheid

Zijn stammoeder schittert voorop de stierenkaart van september. Larcrest Cosmopolitan VG 87 de bekende Shottle dochter in de USA. ook zagen we de vaarzen van Fanatics vader Freddie overal al opvallen vanwege hun exterieur, producties en gezondheidskenmerken. Maar Freddie zelf was helaas nooit beschikbaar in europa. Fanatic zijn afstamming mag er daarom wezen met. Freddie x Planet x Ramos x Shottle!! aAa code 351. Actie 10 plus 2 of 20 plus 5

Lees meer >

Sinds 1 Oktober zijn we gestart met Veemonitor (12-10-2015)

Een nieuwe service, met overzichtelijk inzicht van je gegevens

Op 1 oktober zijn we gestart met Veemonitor Een nieuwe service speciaal voor u ontwikkeld. Veemonitor is uw persoonlijke Van Engelen KI Service-pagina en geeft u direct inzicht in uw bedrijfsvoering. VeeMonitor is te benaderen via een extra button op deze site, www.vekis.nl Als je daar op klikt kunt u direct het "account registreren'

Lees meer >

Mooie beursactie's en najaarsactie's (12-10-2015)

Profiteer om zo goedkoop rietjes in te kopen

Ook dit jaar zijn er weer mooie beursacties ivm Rundvee en Mechanisatie Dagen te Hardenberg. En zo profiteert u om zo goedkoop mogelijk rietjes in te kopen

Lees meer >

Stier van de maand oktober Heffner (6-10-2015)

Mooie NVI stier met beste gehaltes

De stier van de maand oktober is Heffner. Heffner heeft een mooie afstamming met Seagull-Bay Diamond x Epic! De Epic moeder is met 86 pnt ingeschreven. Heffner vererfd een mooi plas melk met beste gehaltes. 783 KG Melk en +0,19 % Vet en plus 0,17 % Eiwit .

Lees meer >

Midwolder Douglas zit in een aantrekkelijke actie (15-9-2015)

mooie Mascol zoon met goede gezondheidskenmerken

Met Midwolder Douglas hebben we een mooie Mascol zoon op de kaart staan met super gezondheidskenmerken!! celgetal 112, dochtervruchtbaarheid 104 Klauwgezondheid 102 en Persistentie 110. Daarbij is hij scherp geprijsd met 16 euro per rietje en zit hij in de actie 20 plus 5 rietjes gratis.

Lees meer >

Dochtertour gehad met AI-Total (9-9-2015)

Beste dochters gezien van BG, Wonder, Danillo en Emmet

We mochten een dag met AI-Total mee om dochters te bekijken van hun stieren. Zulke dochtertours zijn altijd mooi, want je kunt zien wat een stier in de praktijk laat zien!

Lees meer >

Er word momenteel veel geinsemineerd met BWB stieren (9-9-2015)

Wij hebben vier bijzondere betrouwbare stieren beschikbaar

Er word momenteel veel geinsemineerd met BWB stieren, wij hebben vier bijzondere betrouwbare stieren beschiokbaar. Waarvan er 1 deze maand in de actie is Vekis Poetin.

Lees meer >

We zijn weer druk bezig met de nieuwe stierenkaart. (19-8-2015)

Shottle zoon Vendairy Wonder cv heeft een super draai gehad

De indexdraai van augustus, hebben de fokstieren op onze stierenkaart een goede draai gehad, We zijn momenteel weer druk bezig met de nieuwe stierenkaart. Zwartbont heeft Vendairy Wonder cv een goede draai gehad, Bij roodbont Jotan nog steeds de topper, Gebruik Jotan nu het nog kan 19 euro per rietje.

Lees meer >

Boss mooie Bookem zoon met hoog eiwit (20-7-2015)

Geen fouten in de onderbalk en veel melk

Boss is mooie Bookem zoon uit een Man-o-Man. Deze jonge genomic stier laat een mooie productie vererving zien op papier met 1022 KG Melk en plus 0,15 Eiwit. De aAa code is 432.

Lees meer >

Stier van de maand juli Altajackman (9-7-2015)

Snowman x Massey x Ramos x Shotte

Alweer even een nieuwe maand. Dus ook weer een mooie 'stier van de maand' Dit keer is het Altajackman een jonge stier met een mooie betrouwbare afstamming. Snowman x Massey x Ramos x Shottle. Allemaal mooie betrouwbare fokstieren met beste cijfers. zijn aAa code is 342.

Lees meer >

Sudan dochtertour (9-7-2015)

Genes diffusion had mooie tour georganiseerd voor de KI Clubs

Genes Diffusion heeft vorige week een mooie dochtertour georganiseeerd voor de KI Clubs, Van ons is Henk-Jan Staal meegeweest om een nog duidelijker beeld van de stier Sudan te krijgen.

Lees meer >

Prima dochtergroep Gansey´s Leonidas rf op opendag KI Kampen (23-6-2015)

Super exterieur en beste gehaltes

KI Kampen heeft weer een mooie opendag georganiseerd. met prima dochtergroepen. Een dochtergroep die eruit sprong is Gansey´s Leonidas rf Deze Goldwyn zoon komt uit de bekende Kian dochter van Rudy en Ilona Menkveld. Op papier laat hij ook super cijfers zien.

Lees meer >

Nu ook stieradvies op basis van afstamming en MPR (23-6-2015)

Kost u geen tijd en krijgt wel een mooi advies voor uw koeien

We hebben mooie resultaten van ons stieradvies onderweg, daarom ook tevreden veehouders. Wat ons ook weer nieuwe stieradvies klanten opleverd daar zijn we erg blij mee! Wel merken we ook dat er een groep veehouders is. Die liever geen bezoek hebben van een paringsadviseur omdat dat veel tijd en werk kost. Daarom kunnen we nu ook een stieradvies op afstamming en MPR aan u aanbieden.

Lees meer >

Stieren van de maand Wallis en Apple Jack (5-6-2015)

Wallis +8 bevruchting, Apple Jack, Big Apple x Brook Marie 61

Weer een nieuwe maand dus ook weer een nieuwe stier van de maand. Dit keer hebben voor de veehouders die inkruizen of fleckvieh melken een leuke stier. ook voor de holstein veehouders is het een mooie stier om een 'probleem' koe mee drachtig te maken, want Wallis scoort maar liefst + 8 voor bevruchting!! Daarbij hebben we een mooie jonge rode stier erbij gedaan en dat is Apple Jack, en dat is een Big Apple zoon uit de bekende excellente 91 punten Classic dochter Brook Marie 61

Lees meer >

Nieuwe stierenkaart Mei 2015 online (1-6-2015)

Het heeft even geduurd, maar het resultaat mag er wezen

Het heeft even wat langer geduurd maar het resultaat mag er wezen. We keken naar de indexdraai even vreemd tegen de stieren aan. Want we hebben de vijfjaarlijkse basisaanpassing gehad. En daarnaast is het inet ook opnieuw berekend. En is bovenbalk van de stier volledig berekend uit de onderbalk kenmerken.

Lees meer >

Mooie dochtertour gehad van Crime Time dochters (1-5-2015)

Goede dochters gezien met beste benen

Alweer twee weken geleden hebben we een dochtertour gehad van de Gansey's Crime Time van Vekis Genetics. De eerste dochters zijn nog maar net aan de melk. En we hadden voor de KI Clubs die Crime time ingezet hebben een mooie dochtertour georganiseerd. daarbij hebben we ook nog twee kalveren gekeken van de nieuwe BB Stier Vekis Poetin

Lees meer >

Voor de maand mei weer een mooie "stier van de maand" (1-5-2015)

Beladi Booken x Massey aAa code 435

Weer een nieuwe maand dus ook weer een nieuwe stier van de maand. DE laatste indexdraai is het aantal Bookem zonen weer erg toegenomen. Wij zetten Beladi op de nieuwe stierenkaart vanwege zijn complete bloedvoering, mooie afstamming en zijn aAa code 435

Lees meer >

Stier van de maand april, Danillo (7-4-2015)

Beste exterieur, goede producties en zeer tevreden veehouders

We zien onderweg steeds meer tevreden veehouders over hun Danillo dochters die ze aan de melk hebben! Ze produceren veel melk met goede gehaltes. Daarnaast hebben ze ook een prima exterieur en prima gezondheidskenmerken! Naast die vele pluspunten heeft hij 2 aandachtspunten en dat zijn kruisligging vlak met 91 en melksnelheid taai met 93. Als daar aan denkt kun je er beste koeien mee fokken

Lees meer >

Profiteer tot aanstaande woensdag nog van deze aantrekkelijke actie (26-3-2015)

Douglas: Mascol x O-Man. Dus super gezondheidskenmerken!!

De stier van de maand maart is Douglas. deze Mascol x O-Man. Heeft naar een paar index draaien steeds zijn cijfers goed vast gehouden. Hij heeft foutloos exterieur, en daarbij super gezondheidskenmerken. Dochtervruchtbaarheid 102, Celgetal 113, persistentie 108, laatrijpheid 101. en een geboortegemak van 104.

Lees meer >

Mooie fokveedag Putten (26-3-2015)

Met zeer best niveau en mooie kampioenes

Afgelopen zaterdag was de fokveedag in Putten. Met zeer veel inzenders en veel toeschouwers was het een mooie keuring. En de koeien waren van een zeer best niveau!

Lees meer >

Mooie melkstier voor roodbont Elburn rf (19-3-2015)

2483 kg melk op roodbont basis

Mooie melkstier voor roodbont Elburn rf. Een Mr Burns x O-Man. Uit de bekende Elsa familie. Met 2483 kg melk een super melkstier. En daarbij 113 totaal exterieur.

Lees meer >

Weer een geslaagde wintershow in Dronten (11-3-2015)

Met zeer beste kampioenes in elke klasse.

Vorige week dinsdag was er weer een mooie wintershow in Dronten. Met in elke rubriek zeer beste winnaars, waardoor er bij de kampioenschappen zeer beste koeien overbleven.

Lees meer >

We bieden nu ook DHZ registratie aan. (11-3-2015)

Het werkt simpel, en het is goedkoop.

We bieden sinds kort ook DHZ Registratie aan. De eerste gebruikers zijn er erg enthousiast over.

Lees meer >

Pello: O-Man x Goldwyn met plus 1950 KG Melk en dochter vruchtbaarheid 104 (23-2-2015)

De kg Melk stier met super gezondsheidskenmerken

De stier die bovenaan onze stierenkaart staat bij de Top Melkstieren is Pello. Met 1950 KG Melk vererfd hij 65 KG Vet en 54 KG Eiwit. Dit is natuurlijk heel best en daarbij scoort hij 108 voorhand, 105 conditie score en 104 dochtervruchtbaarheid.

Lees meer >

Profiteer deze week nog van deze aantrekkelijke actie (23-2-2015)

Deze maand Vendairy Wonder cv, mooie Shottle zoon uit de bekende Lead Mae familie

Vanaf nu hebben elke maand de zogenoemde “Stier van de Maand” We willen op deze manier elke maand een stier én de koefamilie achter de stier extra onder de aandacht brengen. Voor de maand februari hebben we de stier VENDAIRY WONDER cv als “Stier van de Maand”

Lees meer >

Kairo mooie roodbonte stier met goede cijfers (16-1-2015)

Hellende kruizen 107 en daarbij aAa code 516

Een mooie roodbonte stier is Kairo, Het is de hoogste Kian zoon in Duitsland, Hij vererft een mooie onderbalk, met een beste plus in het percentage eiwit. En 111 totaal exterieur . Hij komt uit de bekende Massia familie en is met zijn afstamming de volle broer van de bekende stier Curtis

Lees meer >

Nieuwe stierenkaart Januari 2015 online (9-1-2015)

Het heeft even geduurd, maar het resultaat mag er wezen

Het heeft even geduurd maar het resultaat mag er wezen! De nieuwe stierenkaart van januari 2015! Een heel mooi stierenaanbod. en daarbij een mooi nieuw ontwerp van onze stierenkaart

Lees meer >

Mooie nieuwe fokstier voor rood- en zwartbont (18-12-2014)

Brede hellende kruizen en beste uiers

Vorige week zijn wij mee geweest met AI Total om een aantal dochters te bekijken van de stier Detox-rf. Hierdoor hebben we een goede indruk gekregen hoe de stier fokt.

Lees meer >

Altaiota nummer 1 importstier (18-11-2014)

tevreden veehouders die Iota dochters melken.

Alta Iota nummer 1 import stier, Deze O-Man zoon vereft erg beste uiers voor een O-Man zoon. En zorgt voor erg tevreden veehouders die Iota dochters melken! Ze geven veel KG melk met goede gehaltes. Daarbij hebben ze goede gezondheidskenmerken! En dat horen we in de praktijk ook , Laag celgetal. en ze zijn zo weer drachtig! Op de foto ziet DKR Iota Lyota deze 86 punten Iota dochter word gemolken bij Wiecher Vliek thuis met volle tevredenheid!

Lees meer >

Eerste Crime Time dochters aan de melk (4-11-2014)

We toonden dit jaar al een mooie pinken groep op de Vekis Spring Sale, nu zijn ze al aan de melk!!

We toonden dit jaar al een mooie pinkengroep van de stier Gansey's Crime Time op de Vekis Spring Sale dit jaar! Zagen we gisteren dat de moeder van Crime Time weer vers is, en er weer super voor staat! Voor de zevende keer gekalfd en ook deze keer weer netjes binnen het jaar! Nu hoorden vandaag van een collega KI Club dat de eerste Crime Time dochters al aan de melk zijn naar volle tevredenheid. Allemaal topnieuws over deze donkerrode stier met de veelgevraagde aAa code 564!! Waarnu al 15.000 rietjes van gebruikt zijn.Lees meer >

Hoornloze weken bij AI-Total (3-11-2014)

Zeer scherp aanbod van hoornloze stieren

AI-Total heeft een aantal hoornloze stieren in een zeer scherpe actie zitten. Daarmee kunt u zeer scherp aan hoornloze stieren in uw vat komen. Het gaat om de volgende stieren Ivan RF PP, Colt 45 P RF en Magua RF PP de laatste is Homozygoot hoornloos plus roodfactor en dochtergetest! Deze kost 10 euro per rietje en zit in de 15 plus 10 actie. Ivan en Colt 45 kosten 15 euro per rietje en zitten ook in de 15 plus 10 actie!! 

(Zie foto de moeder van Colt 45 P RF Regancrest Chasity v. Shottle)Lees meer >

Calibrate een Planet x Ramos de aAa is 345 (3-11-2014)

Ideale stier voor op uw nakomelingen met O-Man bloed

Larcrest Calibrate een mooie Planet zoon uit de Cosmopolitan familie!! Het is een Planet rechtstreeks uit larcrest Crimson de 91 punten Ramos dochter. Zie Foto. Vanwege zijn melkaanleg en veel openheid in de frame's en de super uier vererving past hij perfect op O-Man bloed. Lees meer >

Jacey een mooie genomic stier, Iota x Massey (13-10-2014)

GTPI 2387 en aAa Code 453

Jacey is een mooie genomic stier, met als vader Iota uit een Massey! Van Iota worden op moment heel veel vaarzen van gemolken naar volle tevredenheid en zeer goed exterieur en goed lactatiewaardes!! Jacey heeft een mooie genomic index met 1137 KG Melk en 110 exterieur met zeer goede gezondheidskenmerken daarbij heeft Jacey een aAa code 453!!Lees meer >

De nieuwe stierenkaarten staan online (3-10-2014)

Weer een superdraai voor veelgebruikte stieren

De nieuwe stierenkaart van september 2014 heeft iedereen alweer in de bus gekregen! Het was weer een super draai voor veel gebruikte stieren de afgelopen periode! Op de foto ziet u Larcrest Crimson de moeder van de beste Planet zoon op kaart, Calibrate dat is een echte melkstier met best exterieur, en goede gezondsheidskenmerken! Ook hebben we uit Crimson een Numero Uno zoon op de kaart staan Catapult deze genomic stier is alleen gesekst leverbaar voor 32 euro per rietje.Lees meer >

O-Cosmopolitan opnieuw gefotografeerd. (3-10-2014)

Deze Planet zoon komt rechtstreeks uit Lacrest Cosmopolitan.

O-Cosmopolitan is recent op de foto gezet. O-Cosmpolitan is een Planet zoon rechtstreeks uit Lacrest Cosmopolitan. Één van de meest gewilde koefamilie's op aarde.

 

 Lees meer >

Afgelopen zaterdag beste koeien bij zeewolde bij de pinken. (8-9-2014)

Met een super resultaat voor de moeder van Talentino en Leonidas rf

Afgelopen zaterdag is de moeder van Talentino en Leonidas kampioen geworden bij de oudere koeien bij Zeewolde bij de pinken De Kian dochter van Rudy en Ilona Menkveld stond er super voor! Talentino stond al een langere tijd bij ons op de stierenkaart. En naar de indexdraai van augustus krijgt Leonidas ook een plek op onze nieuwe stierenkaart van september 2014.Lees meer >

Fokveedag Oldebroek (11-8-2014)

Danillo dochters vallen weer in de prijzen

Op de 65e fokveedag in Oldebroek waren afgelopen zaterdag weer veel inzenders met hele beste koeien, pinken en kalveren! Bij zwartbont hadden de dochters van Danillo veel invloed bij de kampioenschappen en bij roodbont deden de dochters van Jotan Red het erg best! En daarbij een super resultaat voor onze inseminator Marten van Engelen, Hij werd reserve kampioen met de Danillo dochter Vekis Beatrix 8 bij de oudere koeien!Lees meer >

Van Engelen KI service breidt uit! (25-7-2014)

De inseminatiedienst word uitgebreidt

Van Engelen KI-Service gaat het werkgebied van de inseminatiedienst uitbreiden, Dorine Witting zal het nieuwe werkgebied gaan opzetten. Komende tijd gaat ze haar kwaliteiten inzetten rond Barneveld. Achterveld, Hoogland, Bunschoten en omstreken. Uiteraard blijft Vekis actief op het gebied van paringsadvies, vruchtbaarheidsbegeleiding en spermaverkoop!Lees meer >

Nu beschikbaar Heerenbrink Avicii cv (7-7-2014)

Jotan x Mr Burns x Goldwyn x Durham

We hebben weer een leuke nieuwe proefstier beschikbaar met super fokstieren in zijn afstamming! Jotan x Mr Burns x Goldwyn x Durham! Deze rode Jotan zoon komt uit Sceintific Dolly Rea-Red EX 90! Dat is een Mr Burns dochter die ook nog eens bijzonder goed produceerd! Ze maakte een vaarzenlijst van 365 dgn 13.621 kg melk met 4,00% Vet en 3,40% Eiwit! De grootmoeder is de volle zus van de stier Destry! Deze Goldwyn is met 87 punten algemeen voorkomen ingeschreven en maakt een lijst van 305 dgn 13.689 kg melk met 4.40% Vet en 3,70% Eiwit!

De stier is gefokt door de familie Steegink-v/d Berg uit Okkenbroek en word uitgetest door Freyr KI ServiceLees meer >

Dochtergroepen NRM (1-7-2014)

Veel goede dochtergroepen op de NRM

Afgelopen weekend zijn de dochtergroepen getoond op de NRM, vrijdag konden we ze zien rond stappen in de ring en zaterdag tijdens de keuring waren ze op de stands te bewonderen! Alle dochtergroepen stonden er keurig bij! Bij zwartbont viel Seaver en Wonder erg op! De Seavers hebben kracht in de voorhand en mooie brede kruizen waardoor er super mooie hoge achteruiers onder zaten! Wonder viel op vanwege veel kracht in de voorhand, een mooie ribwelving, en brede kruizen met een mooie helling! Ze stapten goed, met beste uiers, Super uniforme groep!

Bij roodbont waren we onder de indruk van Talentino en Malando. Talentino had een uniforme groep met mooie hellende kruizen! Waren ze als vaars nog ietsje licht nu waren ze mooi ingegroeit met nog steeds beste benen! Malando liet ook een mooie uniforme groep zien! Met veel kracht in het frame en daarbij hellende brede kruizen, beste uiers en sterk op de benen! Wel moeten we de cijfers op papier voor dochtervruchtbaarheid niet vergeten bij deze twee stieren, wat een groot aandachtspunt is!Lees meer >

Filmpje Vekis Spring Sale (10-6-2014)

Bekijk snel het filmpje van de zeer geslaagde veiling

We kijken nog steeds zeer goed terug op de Vekis Spring Sale die gehouden werd op 28 Maart in Nunspeet. Onlangs kregen we het filmpje van Joop Olieman die hij voor ons gemaakt heeft. Er word nu nog steeds veel over gepraat bij de veehouders onderweg. Dus lees meer en kom weer helemaal in de stemming van Vekis Spring Sale!Lees meer >

Vorige week met AI-Total naar Tsjechie geweest (3-6-2014)

30 Dochters bekeken van Omanoman, en de stier O-Cosmopolitan in het echt bekeken

Vorige week zijn we met AI-Total meegeweest om 30 dochters van de stier Omanoman te bekijken. Dit is een Man-Oman zoon uit een Shottle en dan de zeer bekende fokkoe Broeks BWM Elsa EX 90!, We waren onder de indruk van de vaarzen hoe makkelijk ze veel KG melk kunnen geven! De 30 vaarzen gaven gemiddeld 35 KG Melk! En dat zag je niet aan ze af. Want ze hadden een brede voorhand een mooie ronde rib en breede hellende kruizen! Doordat ze zoveel melk gaven zag soms weleens een bol vooruier en wat uiers die iets aan de ruime kant waren, maar daarbij hadden ze wel extreem hoge achteruiers! Ook hebben we de stier O-Cosmopolitan mogen bewonderen die Marten en Wiecher veel hebben geadviseerd naar het bewonderen van Larcrest familie in Amerika!Lees meer >

Dochtergroepen NRM bekend (20-5-2014)

Weer een super aanbod van dochtergroepen van actuele stieren.

Alle Ki- Organisaties hebben weer laten weten welke dochtergroepen ze laten zien op de NRM. Zo zijn er van veel nieuwe bekende fokstieren een dochtergroep! Waar soms maar een selectief groepje van is om uit te selecteren! Iedergeval is het dit jaar zeker de moeite weer waard om naar de NRM te gaan en de dochtergroepen te bewonderen en te genieten van zeer beste koeien in de keuringsring. Op de foto de topexterieur vererver Seaver van Semex.Lees meer >

Vekis Beatrix 8 excellent ingeschreven (12-5-2014)

Eerste Danillo met de excellent status

Op donderdag 1 mei is de Danillo dochter Vekis Beatrix 8 excellent ingeschreven! Hiermee willen we de Familie van Engelen en onze inseminator Marten van Engelen van harte mee feliciteren! Voor hun was dit tevens de eerste excellente koe op het bedrijf!Lees meer >

Nieuwe roodbonte stier op de stierenkaart (1-5-2014)

Malden is een Malvoy x Mascol

Malden is de nummer 1 roodbont stier in Duitsland en van de interbullijst! Het is met 1361 KG Melk een mooie nieuwe melkstier met een outcros afstamming! Hij vereft extreem beste benen met 112 totaal! Zijn aandachtspunt is zijn hoogtemaat en breedte in de voorhand. Daarmee past hij mooi op grote zware koeien. die wel wat melk en kracht in de benen kunnen gebruiken.Lees meer >

De nieuwe stierenkaart van april 2014 staat online. (25-4-2014)

Bij zwarbont een aantal interresante Planet zonen nieuw op de kaart.

We hebben de nieuwe stierenkaart voor april 2014 weer klaar. En we kunnen zeggen dat we weer een mooie stierenkaart hebben voor ieder wat wils. U kunt hem vinden onder stierenoverzicht.  We hebben de stierenkaart als volgt ingedeeld, Top allroundstieren, Top melkstieren, Top eiwitstieren, Top exterieurstieren, Genomicstieren en de stieren met veel gevraagde aAa codes. lees meer en bekijk welke nieuwe stieren er een plekje op onze stieren gekregen hebben. Lees meer >

Indexdraai april 2014 (9-4-2014)

Vorige week is de indexdraai weer geweest

We zijn blij dat veel populaire stieren die veel geadviseerd en verkocht worden een goede draai hebben gehad. Zoals Emerald, Mavid, Big Winner en het is ook super dat Vendairy Wonder zijn verwachtingen waar heeft gemaakt! Wonder komt uit op een totaalexterieur van 115!

We zijn momenteel weer druk bezig om weer een mooie stierenkaart te maken! Zodat er voor elke veehouder een mooi aanbod aan stieren opstaat. Voor ieder wat wils. 

De gehalten veehouders
De KG melk veehouders
De keuring/show liefhebbers
De aAa fokkers

Voor ieder wat wils, de stierenkaart april 2014.

 Lees meer >

We kijken terug op een zeer geslaagde Vekis Spring Sale. (1-4-2014)

Goede verkopen en zeer goede dochtergroepen.

We kijken terug op een zeer geslaagde Vekis Spring Sale, die afgelopen vrijdag 28 maart in Nunspeet gehouden werd. Er kwamen ongeveer 1000 bezoekers van over de gehele wereld. Om de dochtergroepen te aanschouwen van Vendairy Wonder, Crime Time en Restyler! We Hebben veel positieve reactie's gehad op dochtergroepen waar zeerr blij mee zijn.  En we vinden het leuk dat ook veel inseminatie klanten hebben geinvesteerd s'avonds met de veiling.

 

 Lees meer >

Opendag familie Van Norel-Buurkes (17-3-2014)

Kleine Woldweg 32a in Oosterwolde

U Bent van harte welkom op de Opendag van de Familie van Norel Buurkes op 21 maart aanstaande van 14.00 tot 21.00 uur. In verband met een ruilverkaveling hebben zij een nieuw bedrijf gebouwd waar sinds juni het melk- en jongvee is gehuistvest. De ligboxenstal biedt plaats aan 140 Melkkoeien en 90 stuks jongvee.

Als Van Engelen KI service komen wij bij de familie van Norel-Buurkes voor het insemineren, vruchtbaarheidsbegeleiding en spermalevering. U bent van harte uitgenodigd bij ons in de stand en tevens laten we nakomelingen zien van stieren die bij ons op de stierenkaart staan, of gestaan hebben! 

De hoogproductieve veestapel word gemolken in een Solidex zij-aan-zij melkstal (2 x 12) Het rollend jaargemiddelde van 2013 was

83 Melkkoeien 4.09 LFT 9756 KG Melk 4,38% Vet en 3,53% Eiwit met een EJR van 2475!

Tot aanstaande vrijdag!Lees meer >

Gansey's Clara 10 algemeen kampioen in Dronten (5-3-2014)

Een Sudancedochter van Rudy en Ilona Menkveld

Gisteren 4 Maart was de provinciale wintershow van Flevoland en Dronten. Het was een mooie keuring. Met beste kampioenes, er was veel publiek en het was een leuke gezellige dag. Met als algemeen kampioen Gansey's Clara 10!Lees meer >

Vekis Genetics heeft tot 1 april 2014 zeer aantrekkelijke acties (25-2-2014)

Al hun stieren zitten in de 25 plus 10 actie

Vekis Genetics heeft tot 1 April 2014 al hun stieren in een aantrekkelijke actie zitten 25 plus 10! Dit heeft te maken met de Vekis Spring Sale die georganiseerd word vrijdag 28 maart! Ook de bekende donkerrode stier Crime Time zit in die actie! En daarbij laten we van Crime Time een pinkengroep zien!Lees meer >

Vekis Spring Sale vrijdag 28 maart 2014 (17-2-2014)

Aan de kolmansweg 91 in Nunspeet

Vrijdag 28 maart 2014 organiseerd Vekis Genetics samen met Eurogenes de eerste Vekis Spring Sale! Er worden ongeveer 65 veilingdieren onder de hamer. Ook word er een dochtergroep getoond van de stier Vendairy Wonder en een pinkengroep van Gansey's Crime Time!Lees meer >

Nu beschikbaar Neerduist O Chuno (5-2-2014)

Numero Uno x Planet x Cosmopolitan

Neerduist O Chuno is een Numero Uno zoon uit Neerduist Planet Cherso VG 86! dat is een Planet dochter rechtstreek uit de bekende Shottle dochter Larcrest Cosmopolitan! Daarmee komt Neerduist O Chuno uit de volle zus van de bekende stier O-Cosmopolitan! De bekende Larcrest Family! Lees meer en bekijk de foto's van deze indrukwekkende stier.Lees meer >

Surefire veel KG Melk, Met sterke frames. (27-1-2014)

Ramos x O-Man met aAa Code 645

Nieuw op onze stierenkaart van januari is de stier Surefire met de afstamming Ramos x O Man, Heb je twee stieren met super gezondheidskenmerken. Dat laat Surefire ook zien in zijn cijfers met een dochtervruchtbaarheid 102 en een celgetal van 108!Lees meer >

Prima dochtergroep van Malden (21-1-2014)

Tijdens de Highlightsale in Ham

Malden is de nieuwe nummer 1 van de Duitse roodbontbontlijst. Met zijn enorme productiecijfers maakt deze Malvoy zoon uit een Mascol moeder veel indruk. Uit vijftig dochters zijn zowel rode als zwarte dochters geselecteerd!Lees meer >

Nieuw op de kaart Douglas (9-1-2014)

Mascol x O Man met super gezondheidskenmerken

We hebben met Douglas een mooie Mascol zoon op de kaart. Met 569 KG Melk en +0,11% Vet en +0,02 % Eiwit ! Het zijn koeien die mooi in verhouding zijn met brede hellende kruizen! Met super benen eronder 107 totaal voor benen, beenstandachter 106 en een beengebruik van 107! En daarbij super gezondheidskenmerken dochtervruchtbaarheid 104 en celgetal 110!Lees meer >

De nieuwe stierenkaart staat online (3-1-2014)

U zult hem ook al wel in de bus gekregen hebben

De nieuwe stierenkaart van januari 2014 staat nu ook online! we hebben er weer voor ieder zijn of haar fokdoel opgezet vandaar hebben we de zwartbont kant verdeeld in de volgende segmenten:

Top Eiwitstieren

Top Melkstieren

Top Allround stieren

Top Exterieurstieren

en de Genomic stieren

Bij roodbont hebben we de stieren verdeeld in

Topexterieur stieren

Top Allround stieren

Ook voor de veehouders die graag inkruisen is er volop keus bij de Brown Swis en Fleckvieh-stierenLees meer >

De eerste fokstierdochters van Big Winner kalven af. (2-12-2013)

En ze maken hun verwachting waar.

De eerste Big Winners kalven af in de regio, en maken hun verwachting waar. Het zijn vaarzen die goed in elkaar zitten, ze zijn niet te groot hebben een brede voorhand met daarbij een passende inhoud. De uiers zitten er mooi lang onder met een goede speenplaatsing. De benen worden goed gebruikt en hebben goede klauwen.

Lees meer >

Pello plus 2072 KG Melk en een conditie score van 104! (14-11-2013)

Een echte melkverever met daarbij goede gezondheidskenmerken!

We merken steeds vaker onderweg dat de veehouders op zoek zijn naar stieren die veel melk vererven. Omdat de dochters van zulke stieren in de praktijk vaak goed blijven doorgeven! En dat is met deze melkprijs een goede zaak!
We hebben met Ballycairn Pello een EXTREME melkstier op de kaart gezet maar liefst plus 2072 KG Melk!Lees meer >

Genes Diffusion breidt haar pakket uit (14-11-2013)

Ze hebben nu ook de topstieren van de Amerikaanse ki-organisatie CRI beschikbaar

Genes Diffision heeft haar pakket uitgebreid met de stieren de Amerikaanse ki-organisatie CRI. Met dit exlusieve distributeurschap voor Nederland komen stieren als Massey, Surefire, Superstition, Jacey, Loydie en Sudan beschikbaar!

Lees meer >

Vekis Barack de ideale gebruikskruisings stier (1-11-2013)

En inmiddels al 100.000 rietjes geproduceerd

Inmiddels al meer als 100.000 doses geproduceerd! Een vleesindex van 140, en een geboortegemak van 82. En wat het belangrijkste is dat de veehouders erg tevreden zijn over de kalveren, Ten eerste dragen de koeien super van Vekis Barack. Hij zit ook nog steeds op + 5 bevruchting!
De kalveren worden makkelijk geboren en groeien uit tot mooie soortige kalveren! En brengen goede prijs op!
Daarbij is hij scherp geprijsd bij grotere afname!


Lees meer >

Profiteer van aantrekkelijke actie tijdens de Rundvee en Mechanisatie Vakdagen. (29-10-2013)

En maak kans op gratis vruchtbaarheidsbegeleiding of gratis paringsadvies!

Vandaag, morgen en donderdag zijn er weer de Rundvee en Mechanisatie Vakdagen.
Vele van onze leveranciers hebben weer aantrekkelijke actie's, We hebben ze even voor u op een rij gezet.
Besteld u deze week (voor 2 November), dan maakt u kans op een gratis vruchtbaarheidsbegeleiding door Maarten van der Snel of een gratis paringsadvies door Wiecher Vliek voor al uw koeien en pinken.

Bezoek Henk-Jan Staal op de stand van Genes Diffusion of Gerco op de stand van AI-Total en doe er uw voordeel mee!


Lees meer >

Vaucluse dochters worden getoond in Hardeberg. (23-10-2013)

'Met dank aan de koe

Op de Rundveerelatiedagen in Harderberg laat Genes Diffusion een dochtergroep zien, van Vaucluse.

Van Vaucluse laten ze een vaarzengroep zien!
De veehouders die onderweg Vaucluse dochters melken zijn zeer tevreden en gebruiken hem opnieuw!
Ze vallen vanwege de beste uiers op voor een O-Man zoon, zitten goed in elkaar vanwege de brede voorhand en goede kruizen hellend en breed.

Omdat ze veel melk produceren met goede gehaltes, hebben de Vaucluse dochters vaak een beste lactatiewaarde!


Lees meer >

Aantal gesekste stieren in de actie! (8-10-2013)

Uit super koefamilies

AI-Total heeft de aankomende 2 weken weer drie gesekste stieren in de actie! Ook uit de super Cosmopolitan familie zijn er twee stieren gesekst! Dat is Cross een Kramer x Planet x Ramos (zie foto) x Shottle. En Omo dat is een Earnitt x Shottle.
Uit de Roxy familie is er een rode stier Dew Red een Picolo x Goldwyn, de bekende Gold Dish Rae!


Lees meer >

Eerste Vendairy Wonder dochters hebben gekalfd! (25-9-2013)

Bij Vero-Jes melken ze 4 dochters van Woonder

De eerste dochters van de stier Vendairy Wonder hebben afgekalfd. De eerste indruk lijkt goed. Op het bedrijf van Vero-Jes melken ze vier Wonder dochters! voor AI -Total was dat een mooie reden om van die dochters een mooie video presentatie te maken.

Lees meer >

Nu ook gesekst beschikbaar Emerald (16-9-2013)

Marion x Lynch, veel melk en positieve gehaltes

Emerald, Marion x lynch is nu ook gesekst beschikbaar. Deze stier heeft een mooie out cros bloedvoering! 863 KG Melk en +0,25 % Vet en + 0,04 Eiwit! Emerald dochters laten mooie brede frames zien met veel ruimte in de voorhand, daarbij een bijpassende inhoud en brede hellende kruizen.
Door de brede kruizen zitten de achter uiers er ook hoog en breed in.


Lees meer >

Hierbij de juiste cijfers van AltaIota (11-9-2013)

O-man zoon met beste uiers en veel melk!

Regancrest Altaiota is een O-man zoon uit een Ito, hij vereft beste uiers! en veel melk en positieve gehaltes! Daarnaast zijn de gezondheidskenmerken ook erg best

Lees meer >

Open Dag KI Kampen (11-9-2013)

Donderdag 19 September 2013!

Dit jaar houdt KI Kampen zijn opendag op het bedrijf van Zeedieker Holsteins van Lanbouwsluis in Genemuiden.
Ze laten zeker een dochtergroep zien van de Survivor zoon Zeedieker Dairymaster! Het mooie is dat die gefokt is door Zeedieker Holsteins

Vanaf half 10 tot 4 uur s'middags bent u van harte welkom aan de Kampzeedijk 10 in Genemuiden!


Lees meer >

Hood MOM Emmet komt binnenkort gesekst beschikbaar! (2-9-2013)

De eerste kalveren zijn erg best!

Emmet hebben we al langere tijd op de stierenkaart staan onder de genomic stieren! Deze stier veel gebruikt omdat het een Man o man is uit de bekende Tramilda Baxter Emily familie! Het is een zeer aansprekende stier om te zien! En scoort in verschillende landen, Nederland USA en Duitsland goed op genomics!  Er zijn al volop kalveren van geboren, en die spreken ons erg aan! Het goede nieuws is dat deze stier gesekst beschikbaar komt voor 32 Euro!

Lees meer >

Afgelopen zaterdag zeer geslaagde zomerkeuring in Oldebroek (14-8-2013)

Zeer hoog niveau bij de koeien met beste kampioenes

Afgelopen zaterdag was de jaarlijkse zomerkeuring in Oldebroek, het was een mooie dag. Lekker weer voor de bezoekers en de inzenders maar vooral voor de koeien was het super! we kunnen zeggen dat het een zeer hoog niveau was zowel voor zwartbont en roodbont. De prijzen waren mooi verdeelt over verschillende inzenders. Maar onze inseminator Marten van Engelen had een dubbelslag bij zwartbont midden! de Alliance dochter Vekis Gre 123 werd kampioen (zie foto) en de Danillo dochter Vekis Beatrix 8 werd reserve kampioen! Een super resultaat waar we met zijn allen van genoten hebben!

Lees meer >

Twist een goede draai gehad en zelf EX 95 (14-8-2013)

Shottle x Major - aAa 453 - Kg Melk 1241 - 108 totaal exterieur.

Een Shottle zoon die we al wilden adviseren is, Gogent Twist. Maar zijn beschikbaarheid was een probleem, daar lijkt nu verbetering in te komen. Hij heeft zich ook deze augustusdraai goed staande gehouden! Hij heeft een mooie aAa code 453 en de stier zelf is ook een pracht om te zien, geweldig! zoals die stier op de foto staat!
Maar hij bewijst het ook in de praktijk. hij is laatst opnieuw gekeurd frame EX 96 en benen EX 95 daarbij kreeg de stier de maximale scoren voor beengebruik, zijn totaal exterieur komt op EX 95


Lees meer >

Wiecher Vliek en Marten van Engelen geplaatst voor Nederlands Kampioenschap Veebeoordelen! (10-7-2013)

Wiecher 3e en Marten 4e van Gelderland!

Op 6  juli vond het Gelders Kampioenschap Veebeoordelen plaats!
"Onze" jongens hebben bijzonder goed gepresteerd! Wiecher die van zijn hobby zijn werk heeft gemaakt werd 3e. Zijn mondelinge toelichting werd beloont met een 8,9!
Marten die voor ons 4 dagen in de week als inseminator op pad is werd 4e van Gelderland. 
Door dit fantastische resultaat zijn ze door naar het Nederland Kampioenschap dat 7 September in Assen zal worden georganiseerd!Lees meer >

Jotan maakt het waar op het bedrijf van Jan en Irma Steegink (24-6-2013)

Jotan: Jordan x Durham. Exterieurkanon met 116 Totaal!

We kregen onlangs een mooi bericht van WWS over hun mooie roodbonte stier Jotan, Hier in de regio komen ook de eerste dochters aan de melk wat ook super lijkt, Sterke vaarzen met een ronde rib erin met hele beste uiers en sterke benen! Het is een complete stier met een foutloze onderbalk! Er zit een mooie en duurzame familie achter!
En nog een zeer goede eigenschap Jotan word elke draai weer beter! De enige twee aandachtspunten zijn speenlengte (kort 86) en Celgetal (95)! In de praktijk merken we dat op moment nog niet! Lees meer en geniet van het prachtige resultaat bij de familie Steegink


Lees meer >

Dochtergroepen CRV Koe expo (24-6-2013)

afgelopen zaterdag was de CRV koe expo!

Algelopen zaterdag was de CRV Koe expo, Het was weer een gezellige dag en het niveau van de vaarzen en koeien was van een zeer best niveau! Waar wij als KI club zeer benieuwd naar waren, zijn de dochtergroepen! Vooral de nr 1 stier van moment trok veel bekijks, Atlantic

Lees meer >

Zomeractie Jerudo en Tableau (12-6-2013)

In de maanden juni en Juli allebei 20+5

In de maanden Juni en Juli zijn twee Duitse roodbonte stieren in  de  20+5 actie! Het gaat om de allrounder Jerudo, met zijn unieke aAa code 564!  En Tableau de  roodbonte melkstier met super uiers! Dit geld niet voor gesekst sperma! Wat trouwens wel goed beschikbaar is, Jerudo voor 45 euro en Tableau 48 euro per dosis.

Lees meer >

Dit voorjaar is veecom weer in Italie geweest (12-6-2013)

En hebben Wyman dochters bekeken

Dit voorjaar is Veecom weer met aantal mensen naar Italie geweest om dochters van hun stieren te bekijken! Wyman is een stier Veecom die erg veel gebruikt word bij onze veehouders. Vanwege de super gehaltes en exterieur cijfers,  met daarbij zeer goede gezondheidskenmerken! 
We waren dan ook benieuwd naar hun mening over de Wyman dochters!


Lees meer >

Vanaf heden Jerudo gesekst beschikbaar! (30-5-2013)

Voor 45 Euro per dosis!

Vanaf heden is de roodbonte stier Jerudo gesekst beschikbaar! Jerudo heeft de aAa code 564! 
De eerste vaarzen die aan de melk zijn doen het super!
 
Tijdens de laatste april draai kwamen er veel fokstierdochters bij en hield Jerudo zijn cijfers mooi vast. 
Ze ztten goed in elkaar en zijn degelijk gebouwd! De uiers zitten er lang en vast onder, en zijn van achteren goed aangehecht! Het is echt een allround stier met weining fouten.Lees meer >

Open Dag Familie Timmer, Putten (30-5-2013)

Donderdag 6 juni van 14.00 tot 22.00!

Graag nodigen wij u uit namens de familie Timmer om op donderdag 6 juni van 14.00 tot 22.00 een kijkje te nemen in hun nieuwe verbouwde melkstal! De Familie heeft in korte tijd hun huidige melkstal verbouwd. En heeft een Mi One 2  in gebruik genomen! 
De opstart van de nieuwe melkrobot is snel en soepel verlopen!


Lees meer >

Stonewall, een Shottle zoon die zijn cijfers goed vasthoudt! (21-5-2013)

Best exterieur met super gezondheidkenmerken! aAa 432.

Stonewall heeft een mooie afstamming met Shottle x Durham.Daarnaast houdt hij zijn exterieur cijfers goed vast, met 107 Frame, 110 Uiers, en 105 benen daarmee komt hij uit op 111 Totaal exterieur!
Hij heeft daarbij een zeer goede onderbalk, met super gezondheidskenmerken!


Lees meer >

Big Winner laat zijn laatrijpheid duidelijk zien in de praktijk! (13-5-2013)

Big Winner laatrijpheid 110!!

We wisten al dat Big Winner erg goed scoorde voor laatrijpheid, Na de laatste draai scoorde hij 110 voor laatrijpheid! We kregen pas een mooi berichtje van 
KI- Kampen! Het gaat om de koe Big Clara 127Lees meer >

AI-Total heeft een SUPER actie! (6-5-2013)

40 rietjes + 10 gratis, alle combinaties mogelijk.

AI -Total heeft 6 genomics stieren in een aantrekkelijke actie!
Keuze uit de volgende stieren Cashcoin, Latimer, Dayward, Emmet, Yorick, O-Cosmopolitan. De bestellingen moeten worden gedaan in tientallen, waarbij u zelf mag kiezen welke stieren u neemt!!


Lees meer >

Nieuwe stierenkaarten staan online !!!!!!! (1-5-2013)

Met bij roodbont mooie Mr Burns zonen!!!!

Bij zwartbont hebben de mascol zonen die al op de kaart stonden. een mooie draai gehad!  Nieuw op de kaart is Dairymaster. Deze Survivor zoon van KI Kampen laat mooie exterieur cijfers zien, Bij roodbont hebben we twee Mr Burns zonen op de kaart gezet. Burnstyn van  KI samen en Presley van Heemskerk Ook hebben we 2 Homozygoot  stieren op de kaart gezet, alle nakomelingen van deze stieren zijn hoornloos!

Lees meer >

Burnstyn opnieuw gefotografeerd (4-4-2013)

Mooie stier voor roodbont, zonder Kian bloed!

Wij kunnen niet wachten tot hij zijn officiele cijfers krijgt na de indexdraai in April! Want het is op moment zoeken naar een goede roodbonte stier! Die goed voor dochtervruchtbaarheid scoort, en waar geen Kian bloed in zit! De volledige afstamming van Burnstyn is
Mr Burns x Rubens x Ronald x Tops x Alpenrex x Triple threat.
Dit is een mooie afstamming! 

De aAa code van Burnstyn is 234! 


Lees meer >

In Karow verschenen 2 Lonar dochters in de showring. (25-3-2013)

Lonar: Laudan x EX 93 Design x EX 94 Odin!

In Karow verschenen twee Lonar dochters uit de fokperiode in de showring. De beide jeugdige vaarzen waren bijzonder fraai van type, bezaten droog beenwerk en prima uiers er onder.

Hun deelname was bijzonder succesvol te noemen:

Lara van LWB Griepentrog werd 1B in haar rubriek geplaatst, terwijl BCH Beatrix van RZB Augustin 1 C indezelfde rubriek kwam. Beide vaarzen doen uitkijken naar meer gekalfde Lonar dochters!Lees meer >

Zeer geslaagde reis met AI-Total naar Ascol. (18-3-2013)

Beste koeien en mooie stieren bekeken!

We zijn vorige week met AI-Total naar Spanje geweest. We hebben het KI station Ascol bezocht. En bekende stieren in het echt kunnen bekijken, zeer indrukwekkend. Ook zijn we naar verschillende melkveebedrijven geweest om nakomelingen te bekijken van hun stieren te bewonderen. Het was een leuke, leerzame en zeer goed georganiseerde reis. Daarvoor willen we AI-Total nogmaals bedanken!

Lees meer >

Fokclub Ermelo-Putten wint For Farmers Champions Leaque (11-3-2013)

Deze werd gehouden bij de familie Schoonhoven in Noordeinde

Zaterdag 9 Maart heeft de fokstudieclub Ermelo-Putten de For Farmers Champions Leaque gewonnen. De wedstrijd vond plaats bij de familie schoonhoven in Noordeinde, en werd georganiseerd door de fokclub Wezep e.o. Met deze winst heeft het team zich geplaatst voor de Nationale Boerderij Champions Leaque, die in april gehouden word.

Lees meer >

Twee Snowman zonen gesekst beschikbaar!1 (25-2-2013)

Top snowman zonen uit Shottle Emilyann VG 88!!

De moeder Wasbash- Way Emilyann VG 88, is de voormalig nummer 1 GTPI koe, en daarbij komt ze rechtstreeks uit 11 generatie's VG of Exellent uit de bekende Lead Mae Familie. Dat is dezelfde familie als de stieren, Explode, Vendairy Wonder en Eight.

Colton en Eldo zijn dus volle Snowman broers, en hebben allebei een genomic index!!


Lees meer >

Kalveren van Big Winner, Detox en Crime time vallen op onderweg! (18-2-2013)

Alle drie stieren geven soortige kalveren met veel kracht in de voorhand!

Van deze drie stieren hebben veel veehouders op moment veel kalveren van in het hok. Ze vallen op vanwege de breedte in de voorhand, en daarbij en sterke bovenbouw, en mooie brede hellende kruizen! En ook de positieve reacties van de veehouders over de tevredenheid is leuk om te horen!Lees meer >

D Mason, 1059 KG Melk met een dochtervruchtbaarheid van 102! (18-2-2013)

Een Mascol-zoon met kracht! aAa code 426!

D Mason, een Mascol zoon uit een O-Man! Laat prima cijfers zien! 1059 KG Melk met een dochtervruchtbaarheid van 102!

In zijn onderbalk voor frame laat hij geen fouten zien, alles ligt rond de 100! Dat betekent dat het Melkkoeien zijn die goed in elkaar zitten en hun productie goed aan kunnen! 
Dit laat hij ook zien in zijn aAa code 426!


Lees meer >

Profiteer in Februari en Maart van 2 mooie proefstieren! (11-2-2013)

Dayward en Arbell zijn deze maanden 7 euro per rietje!

We hebben in februari en maart weer twee mooie actie proefstieren beschikbaar, Dayward en Arbell komen uit een super koe familie's 

En zijn nu beschikbaar voor 7 euro per rietje! Lees meer >

Morningview Levi (4-2-2013)

Super gezondheidskenmerken, veel melk en alround exterieur

Een stier die zijn cijfers steeds weer verbeterd, is Morningview Levi, Deze buckeye zoon uit een O-man laat prima cijfers zien. Opvallend is de Kg Melk 1182, met daarbij super gezondsheidskenmerken. Daarmee komt hij uit op een NVI van 289!!

Uiergezondheid 109
Vruchtbaarheid 106
( tussnkalftijd 107)
( intv.1e insem. 104)
Geboortegemak 111
Melksnelheid 101
Levensduur 606 dagen
Bevruchting + 4

Hierbij laat hij dan ook nog eens 106 exterieur zien, 

Frame 105, Uier 104, Beenwerk 105!!


Lees meer >

Niet op de kaart, maar wel leverbaar! Big Apple-Red (23-1-2013)

Talent x Regiment-Red, oftewel een zoon van Apple Red-et EX 95!

Big Apple Red een roodbonte stier die niet op onze kaart te vinden is, maar wel leverbaar! Een totaal exterieur van 112 met daarbij een dikke plus voor het eiwit +0,22%! Wel moet daarbij de Kg Melk in de gaten gehouden worden!  Met 105 Frame, 113 Uiers, 106 Benen komt hij uit op een totaal score van 112!

Lees meer >

Nieuwe stierenkaart nu online! (14-1-2013)

het is weer een kaart voor ieder wat wils!

De nieuwe stierenkaart is dankzij onze strenge selectiemethode niet veel veranderd, Mascol laat steeds duidelijker zien dat het een stiervader van formaat is! De vorige draai kwan zijn zoon Mavid nieuw op de kaart, nu staat deze eiwittopper op +0,30% eiwit! en is in Duitsland verder gestegen! Verder een Mascol zoon die we sterk aanraden is D Mason met een aAa van 426!, met daarbij 1059 KG Melk en goede benen 105! En een Celgetal van 109 en dochtervruchtbaarheid van 102! en een geboortegemak van 106 is het een echte pinkenstier Laat hij SUPER gezondheidskenmerken zien dus! en met 25 euro per rietje is hij scherp geprijsd!Lees meer >

Mavid, Mascol zoon met een frisse bloedvoering! (3-1-2013)

Mascol x Eminenz x T Burma, aAa code 531!

Mavid is de hoogste Mascol zoon in Duitsland, en heeft een frisse bloedvoering. Mascol x Eminenz x T Burma x Ex 93 Jed x Leadman x Ex 91 Chairman x Vg 89 Elo. Het is een zeer productieve familie in kg melk en de gehaltes! Dit zien ook weer terug in Mavid zijn productiecijfers, 400 Kg Melk +,18 %Vet en +,30 eiwit, Daarmee kunnen we zeggen dat het een echte gehalten stier is!

Lees meer >

Nieuwe stierenkaart staat online (3-1-2013)

Veel gebruikte stieren hebben een goede draai gehad.Lees meer >

Namens hele team wensen we iedereen een gezond 2014 (2-1-2013)

Dat het maar een gezond vruchtbaar jaar mag wordenLees meer >

Fijne kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar! (21-12-2012)

Namens het hele vekis team

We zijn op moment druk bezig met de nieuwe stierenkaart, Het beloofd weer een zeer complete kaart te worden, voor ieder wat wils!
Helaas lukt het niet om de nieuwe kaart voor de kerst bij u in de brievenbus te krijgen!
Dat houd het spannend en kunt u rustig genieten van de kerstdagen.
Het goede nieuws is dat de stierenkaart voor 1 Januari 2013 bezorgt word

Zodat we het jaar weer fris en fruitig beginnen kunnen.

we kijken terug op een goed jaar met een fijne samenwerking,
En willen daarvoor iedereen bedanken!

En ook in 2013 staan we weer voor u klaar!

Namens Van Engelen KI ServiceLees meer >

U Bent van harte uitgenodigt bij de opendag bij familie Ten Hove (10-12-2012)

Van 14.00 tot 21.00 uur aan de zomerdijk 2 in Oosterwolde

Aanstaande donderdag is de Open Dag bij familie ten Hove, Zomerdijk 2 te Oosterwolde van 14.00 tot 21.00.

Bij familie ten Hove verzorgen wij de vruchtbaarheidsbegeleiding en de spermalevering & advies

Op deze Open Dag zijn er verschillende noviteiten te zien o.a. de MI one 3 box-melkrobot die in dienst staat van weidegang.

Tevens is er op deze dag een demo van een GEA X-S crew mestscheider.

U bent van harte welkom bij ons op de stand!Lees meer >

We hadden al hoge verwachtingen van Burnstyn! (23-11-2012)

En die heeft de dochtergroep meer dan waar gemaakt.

De dochtergroep van Burnstyn is een groep met zeer  beste frame vaarzen, Breed van voren mooie rib erin, mooie hellende brede kruizen met de draaier mooi centraal geplaatst.

De uiers zijn super aangehecht van voren met een correcte speenplaatsing, De ophangband zit er super in, De achteruiers waren eerst iets aan de lage kant, maar naar mate de dag vorderden kwam er meer melk in uiers. en toen waren de achteruiers best!

De benen waren mooi droog mooi van zijaazicht en stonden er van achter mooi recht op, met beste klauwen eronder!

Na het zien van deze dochtergroep, kijken we des te meer uit naar zijn fokwaarde van Burnstyn!


Lees meer >

Voor de aAa veehouders ! (5-11-2012)

Met de unieke aAa code 546132

Fabio is de nieuwe sensatie voor de aAa veehouders! Met zijn code 546132 heeft hij een unieke en zeldzame code! Zijn eerste dochters kalveren in Nederland en Spanje af en lijken super best! Daarbij komt Fabio ook uit 8 generaties exellent of meer!

Lees meer >

Goldday dochtertour. (26-10-2012)

Goldday, Goldwyn x O-Man x Durham. Volle broer van Danillo

Gisteren zijn wij, Gerco, Henk-Jan en Wiecher op pad geweest met GGI om dochters te bekijken van de stier Goldday. We hebben in totaal 8 dieren gezien. 4 vaarzen en 4 tweede kalfs koeien! Ze hebben bij ons een goede indruk achter gelaten!
Het waren groote tot zeer groote melkkoeien, met zeer lange brede hellende kruizen met een mooie bovenbouw, met daarbij een passende inhoud en een super mooie ribwelving, met iets wisseling in de voorhand de een breed zat, de ander net aan de smalle kant!
In het beenwerk waren de vaarzen voldoende krachtig met een ruime stap, daarbij hadden de vaarzen super klauwen en van zijaanzicht ietsje aan de kromme kant.
De uiers waren van achter stuk voor stuk hoog aangehecht. Met een goede ophangband, en een correcte speenplaatsing. Van voren waren de uiers aan de korte kant, daar konden ze wel iets lengte gebruiken, de voorspenen stonden er wel correct onder!
Hiermee hebben we weer een mooie dochtertour gehad en dochters in de praktijk gezien, we hebben daarmee een duidelijk beeld gekregen hoe goldday fokt!

We bedanken GGI voor de goede organisatie, en de lekkere schnitsel!

Lees meer en bekijk de dochters van Goldday.


Lees meer >

Profiteer van veel actie's tijdens de Rundveerelatiedagen (18-10-2012)

Uiteraard gelden deze actie's ook bij ons!!

De Rundveerelatiedagen in Hardeberg komen er weer aan, Daar staan veel KI Clubs en er gelden ook op veel stieren aantrekkelijke actie's!
Omdat wij het exlusieve verkooprecht hebben van AI-Total is Gerco op donderdag 1 November aanwezig in hun stand! Onze verkoper Henk-Jan Staal staat zoals altijd alle drie de dagen in de stand van Genes Diffision, U bent bij deze van harte uitgenodigd voor een hapje en een drankje!
Wat beteft Van Engelen KI Service, houd uw brievenbus en onze website goed in de gaten, Want bij ons ontvangt u een leuke verrassing bij een bestelling, want.

Bij aankoop van minimaal 2 paketten, ontvangt u naast de gratis rietjes een sportieve sweater cadeau!!


Lees meer >

Het drukke inseminatie seizoen is weer begonnen! (28-9-2012)

Bel ons vrijblijvend voor een afspraak!

Het drukke inseminatie seizoen weer begonnen. Er komen dan weer dingen bij kijken, wanneer insemineer je de tochtige koeien, welke stieren gaan we gebruiken, Welke stier past op welke koe, welke koe draagt, welke koe zie niet tochtig! Allemaal zaken waarbij Van Engelen KI Service u kan helpen! Wij bieden de volgende 4 segmenten

1. Veel zijdige inseminatiedienst
2. Professionele vruchtbaarheidsbegeleiding
3. Ruime keuze van stieren uit meer dan 20 landen
4. Onafhankelijk stieradvies


Lees meer >

Niet op kaart maar wel leverbaar de topstieren Wyman en End Story! (7-9-2012)

Wyman een echte gehalten stier en End Story een echte Melkstier, Daarnaast allebei super exterieur!

Wyman is een Goldwyn x O Man x Jocko, Met + 0,30%Vet en +0,17% Eiwit is het een echte gehalten stier. Daarnaast laat hij ook nog prima gezondheidskenmerken zien 108 Celgetal 103 Dochtervruchtbaarheid en 102 Klauwgezondheid en met 108 geboortegemak is het een echte pinkenstier! 

End Story is een O Man x Jocko, Met 1282 KG Melk en 115 Totaal exterieur. Is het melkstier met TOP exterieur! Met 114 hoogtemaat 110 Voorhand, 111 Inhoud, 109 Openheid en 108 kruisbreedte, Fokt hij bakken van koeien die veel melk produceren! en met 112 voor uiers vererft hij super uiers voor een O Man zoon !
 


Lees meer >

Einde Mascol, Een SUPER stier, laten we nu profiteren van zijn zonen! (29-8-2012)

Op 23 augustus 2012 kwam een einde aan de fokstier carrière van Mascol. Zijn eigenaar KI LTR heeft hem moeten laten inslapen. Mascol werd op 13 juli 2000 geboren en werd ruim 12 jaar oud.

Gefokt in Nederland uit een eiwitrijke lijn van de Lou Etta familie werd Mascol (Mtoto x Rudolph) verkocht aan KI LTR uit Thüringen en kwam hij zodoende in de KI stal in Erfurt terecht. In 2005 kreeg hij zijn eerste fokwaarde op basis van proefstier dochters. Ze brachten hem meteen naar de top van het Duitse indexklassement en daar is hij altijd gebleven. Mascol is nooit uit de top 10 van de RZG lijst geweest. Nieuwe toppers kwamen en gingen maar Mascol bleef 7 jaar lang constant aan de top en na de afgelopen augustus draai weet hij zich met nu 30.500 dochters nog steeds verzekerd van de 8e plek met 142 RZG. Deze continue hoge positie maakt hem tot een legende en een van de meest invloedrijke Duitse stieren ooit.

Lees meer >

Alta Reliant Ramos x Mtoto x Jimtown (23-8-2012)

Let op !! de gegeven aAa code is 312!! Zijn super cijfers blijven hetzelfde!

Alta Reliant is een mooie outcross pinkenstier met super gezondheidskenmerken. 495 Dagen levensduur,105 Celgetal 106 Dochtervruchtbaarheid, en 106 geboortegemak is het mooie pinkenstier voor uw pinken met O-man bloed! Met een 204 kg melk moet de productieaanleg iets in gaten gehouden worden. Hij scoort wel positief voor gehaltes! Met 108 Totaal exterieur laat hij prima cijfers zien en 106 Benen. Beenstandzij scoort hij met 101 iets aan de kromme kant! Maar met de stieren van deze tijd kan dat als een pluspunt worden gezien!Lees meer >

Windy-Knoll-View Phoenix is een stier die blijft imponeren (13-7-2012)

In Canada zijn de eerste dochters ingeschreven!

Phoenix is een stier die blijft imponeren. De afgelopen tijd zijn de eerste dochters in Canada van deze Goldwyn zoon uit de bekende Outside dochter Pledge EX 95 gekeurd. En het resultaal mag er zijn.
Maar liefst 16 van 17 dochters werden met GP of meer ingeschreven, dat betekend dat maar liefst 94 % GP of beter. Dit is een zeer hoge score


Lees meer >

Stol-Joc liet prima dochtergroep zien! (5-7-2012)

Hoog productieve koeien die hun werk makkelijk doen!

Stol-Joc fokt koeien die veel melk produceren, maar ze gaan ook lang mee. met 500 dagen levensduur ! Met 1661 KG Melk heeft hij plus 56 KG eiwit, Stol Joc fokt niet de koeien voor de show, maar gewoon degelijke boerenkoeien!, De frames zitten super in elkaar, met zeer beste kruizen! iets een aandachtspunt is de vooruieraanhechting, Lees meer en bekijk het filmpje!Lees meer >

Eerste Jerudo dochters kalveren af! (5-7-2012)

Helaas was de Nrm nog net te vroeg voor een dochtergroep!

De eerste dochters van Jerudo zijn gefotografeerd!, Op moment kalveren er een groot aantal dochters af zowel in nederland als in Duitsland, Jerudo is enorm veel gebruikt, om zijn unieke aAa code 564.
En nog steeds wordt hij veel gebruikt, Lees meer en bekijk zijn eerste dochters!Lees meer >

De NRM was dit jaar een groot succes! (4-7-2012)

Verrassende dochtergroepen van best niveau!

Voor de eerste keer in IJsselhallen is voor iedereen, goed bevallen! met meer als 10.000 bezoekers is de NRM zeer geslaagt dit jaar, daarmee kan ook de organisatie zeer tevreden terug kijken! Het was ook weer een mooi koeien eest, Met goede tot zeer beste dochtergroepen! Een goede veiling met hoge prijzen, en een zaterdag waren de koeien van een enorm beste niveau! tijdens de keuring Met als resultaat zeer beste kampioenes!
Als onafhankelijke KI Club hebben we vrijdag de dochtergroepen even met een kritische blik bekeken!Lees meer >

AI-Total heeft veel stieren in de actie tijdens de NRM! (27-6-2012)

BG ET: Plus 2024 kg Melk en 110 uiers!

AI-Total is aanwezig met een stand op de NRM, En dat is standnummer 100 direct bij de ingang. Ze laten twee kalveren zien, en u bent van harte uitgenodigt voor een hapje en een drankje. En doe uw voordeel met de mooie en scherpe acties deze dagen! AI- Total werkt nauw samen met de Particuliere KI-clubs binnen Nederland, daaronder hoort Van Engelen KI-Service ook. Lees meer en bekijk welke stieren in de actie zijn!

Lees meer >

WWS komt met Jotan Red en Sachez naar de NRM (19-6-2012)

Allebei TOP Exterieur stieren!

WWS komt met twee top exterieur stieren naar de NRM, De roodbonte stier Jotan Red met 113 Totaal exterieur en 110 uiers, kunnen we zeggen dat dit van een zeer hoog niveau is, En met 496 Kg Melk en +0,04 % Vet en + 0,04 % Eiwit houdt hij de productie cijfers mooi op pijl! Onderweg komen wij ook al veel belovend jongvee tegen.
Sanchez scoort op Amerikaanse basis ook nog steeds extreem hoog met een PTAT van 3,12 !! Met zijn afstamming Stormatic x BW Marshall x Winchester Kun van deze stier veel melk verwachten met lage gehalten! En Super exterieur!

Lees meer >

Huray naar NRM (11-6-2012)

Op de NRM presenteert GGI een groep jonge vaarzen van de brown swis stier huray!

De groep die GGI van huray laat zien is geselecteerd uit slechts 50 dochters. Sterker nog in April waren er nog maar 4 dochters die langer als 6 maanden in productie waren! Huray's optreden staat gepland op vrijdag 29 Juni en dan worden ze omstreeks 14.15 uur in de ring verwacht! Bent u van plan om huray te gaan gebruiken aarzel niet en kom ze in het echt bekijken!

Lees meer >

Top exterieur stier Goldsun in de actie tot 31 juli (5-6-2012)

Goldsun (Goldwyn x EX-95-IT Allen x EX-93-IT Progress x EX-95-UK Skychief x EX-CAN Tab)

Goldsun laat geweldig exterieur zien. Met 119 totaal voor de uiers kun je zeggen dat dit van topniveau is! De uiers zitten eronder gemetseld met 118 vooruieraanhechting en 123 uierdiepte. Daarnaast is zijn totale exterieur score 117!! Naast het super exterieur laat hij ook 
nog goede gebruikskenmerken zien! En daarnaast is hij in de actie (10+2 0f 20+5)Deze actie is geldig tot 31 JuliLees meer >

Op NRM 2012, 29 en 30 juni zullen maar liefst 25 dochtergroepen worden getoont. (4-6-2012)

We kijken uit naar de kwaliteiten van de stieren die bij ons op de kaart staan!

Op de NRM 2012 worden maar liefst 25 dochtergroepen geselecteerd, dertien uit de proefperiode en twaalf uit de fokperiode. De dochtergroepen die in de ring verschijnen zijn er acht bij zwartbont en vijf bij roodbont! Wij als Van Engelen KI service zijn benieuwd hoe dochtergroepen zijn van de stieren die bij ons op de kaart staan, en daarom zullen we een kritische blik werpen!
Een dochtergroep is leuk, maar de cijfers staan op papier!!!


Lees meer >

Sunflower RF Komt met dochtergroep naar de nrm! (21-5-2012)

Nog maar 4 gekeurde dochters in zijn exterieurindex!

Met nog maar 23 dochters aan de melk en 4 in zijn exterieurindex! Mogen we zeggen dat KI-Samen uit een kleine tot zeer kleine selectiegroep kan selecteren! Om een dochtergroep van Sunflower RF te kunnen tonen. Dit zegt iets over de kwaliteit van deze stier. Aan zijn ongekende hoge productie index kan het niet liggen. Met 920 KG Melk met + 0,30 % Vet en +0,20 % Eiwit. Met geluiden uit de praktijk hebben vertrouwen in Sunflower RF gekregen en denken we dat Exterieur cijfers flink door zullen stijgen! Nog even een paar plus punten op rij:

- Ongekende hoge productieindex
- Super Vooruiers
- Super secundaire kenmerken
- Roodfactor
- Goed beengebruik
- jeugdige Vaarzen
- aAa 345126
- Pinkenstier


Lees meer >

De Nieuwe stierenkaarten staan online (8-5-2012)

Bekijk het snel onder stieroverzicht!

De April draai levert een aantal mooie nieuwkomers op, en zorgde voor de nodige verschuivingen omdat de NVI-formule is aangepast! We hebben de nieuwe stierenkaart opnieuw ingedeelt op de volgende segmenten: Topexterieur, Topmelk en Allround stieren!
En omdat de laatste tijd de vraag naar gesekst sperma enorm toeneemt, hebben we op onze stierenkaart een kolom met prijzen gesekst sperma toegevoegt! En we kunnen daardoor ook laten zien dat we een mooi aanbod van gesekste stieren hebben! We wensen de komende tijd succes met de (stieren) oogst!


Lees meer >

Shotty, Shottle x VG 89 ingniter x VG 88 Aerostar! (25-4-2012)

Een stier met een super onderbalk, Foutloos!!!

Shotty is in noord- en west Nederland getest door Reproplus. Deze Shottlezoon vererft een flinke plas melk (+ 742 kg ) met een mooie vet- Eiwitverhouding ( -0,24 % vet, -0,07 %eiwit ) en 112 totaal exterieur. In Combinatie met een foutloze onderbalk en positieve gezondheidskenmerken debuteerd Shotty met 173 NVI. Met deze mooie cijfers verdient Shotty zeker een plekje op onze nieuwe stierenkaart

Lees meer >

Prachtige vaarskalveren Detox! (20-4-2012)

Door heel Nerderland worden er al vaarskalveren geboren

Door heel Nederland worden er op moment vaarskalven geboren van Detox rc, Deze eerste gesekste stier die AI-Total naar Nederland haalde. Deze Shottle zoon met roodfactor komt uit Gold Dish Rae VG 88 komt rechtstreeks uit Debutant Rae EX 90, daarmee is zij de volle zus van Destry!
Bij Van Engelen KI Service hebben super resultaten met het bevruchten van het gesekste sperma van Detox! Wat al beschikbaar is voor 29 Euro per dosis!


Lees meer >

Danillo de lijstaanvoerder na laatste indexdraai! (5-4-2012)

Bij roodbont Talentino een super draai!

De betrouwbare stieren die bij ons op de kaart staan hebben een super draai gehad! We hoorden en zagen de afgelopen tijd al dat de Danillo dochters het erg best deden op regionale fokdagen!! Nu maakt hij dat des te meer waar in zijn cijfers, en zijn nummer 1 positie met 297 nvi! Bij roodbont heeft Talentino het erg best gedaan, zijn mooie plus van + 0,15 % Eiwit wist hij te behouden, Zijn exterieur wat al erg best was werd nog beter! en hij wist voor zijn kruisliging van 101 naar 104 te stijgen!!

Lees meer en bekijk de bewegende beelden van Danillo!!


Lees meer >

JVC Gelderland organiseert op donderdag 19 April 2012 veebeoordelen 30+ ! (5-4-2012)

Deze unieke wedstrijd is dit jaar voor liefhebbers uit heel Nederland

JVC Gelderland organiseert op donderdag 19 April 2012 het open Gelders kampioenschap veebeoordelen voor 30+. Deze unieke wedstrijd wordt alleen in Gelderland georganiseerd voor liefhebbers uit heel Nederland die te oud zijn voor de reguliere wedstrijden. De 30+ wedstrijd is een ideale mogelijkheid om nog even te oefenen met veebeoordelen. En daarbij is het een mooie gelegenheid om gezellig een dagje beste koeien te beoordelen!

Lees meer >

Wintershow Zwolle afgelast (25-3-2012)

Vanwege een bvd-uitbraak

Wintershow Zwolle afgelast vanwege bvd-uitbraak

De veertiende Wintershow Zwolle die voor aanstaande woensdag 27 maart op het programma stond, gaat niet door.

 

Dat heeft het bestuur zojuist besloten. Aanleiding is de ernstige uitbraak van bvd-type 2 die sinds eind vorige week in Nederland is vastgesteld. ‘Binnen ons inzendersgebied liggen twee vleeskalverenbedrijven met een zeer ernstige bvd-uitbraak met massale sterfte’, vertelt voorzitter Albert Prins. ‘Het is daarom onverantwoord om het vee van zoveel leden op het spel te zetten.’ Wintershow Zwolle was met ruim 230 aangemelde koeien de grootste regionale winterkeuring.

 

Vanuit Duitsland

 

Eind vorige week meldde de Gezondheidsdienst voor Dieren dat op enkele vleeskalverbedrijven een grote bvd-uitbraak was vastgesteld. Op de betreffende bedrijven was sprake van een zeer ernstig ziektebeeld waarbij tot veertig procent van de dieren stierf. Op één bedrijf is bvd type 2 inmiddels vastgesteld. Het type waart ook rond in Duitsland en is vanaf daar waarschijnlijk Nederland binnengekomen.

Bron: www.veeteelt.nlLees meer >

Talentino komt met dochtergroep op NRM! (21-3-2012)

Super eiwit plus 0,15, en best exterieur!!

De roodbonte top exterieur stier komt met een dochtergroep op de NRM. Voor de komende draai in April zal voor zijn exterieur cijfers niet veel veranderen, Wel zal zijn kruisliging richting de 104 doorstijgen!!. Ook gehaltes ontwikkelen zich gunstig, want eiwit percentage van + 0,15 zal nog verder doorstijgen!!Lees meer >

Danillo dochter zowel succesvol in Dronten als in Putten (13-3-2012)

We feliciteren Mts. Vermeij-van de brake uit Almere met het behaalde resultaat!

De tijd van de fokveedagen is weer begonnen, afgelopen 6 maart was de fokveedag in Dronten, en afgelopen zaterdag de fokveedag in Putten. Het waren twee mooie dagen waarbij iedereen weer de beste koe of koeien van stal meenam! We wisten dat exterieur en productie cijfers van Danillo best waren, Nu laat hij dat ook op keuringen bij ons in de buurt zien. Want de Danillo dochter van Rindert van de Brake werd in Dronten vaarzenkampioen en in Putten werd ze reserve kampioen bij de vaarzen! Naast haar beste exterieur maakt ze ook nog een prima vaarzenlijst
1.11 305dagen 8560 KG melk 4.45%vet 3,61%Eiwit en een LW van 116!


Lees meer >

Windy- Knol View Phoenix, Goldwyn x Pledge EX 95 x Promis EX 95 x Pala EX 94!!! (29-2-2012)

Prachtige stier voor uw pinken met O-man bloed!!

Phoenix is een goldwijn zoon uit de geweldige 95 punten koe Windy-Knol View Pledge! de stier laat zelf ook geweldige exterieur cijfers zien met 112 Totaal exterieur! Zijn gezondsheidskenmerken zijn ook super met 106 Celgetal en 103 vruchtbaarheid! Wel moet er gelet worden op zijn KG melk met maar 124 KG Melk in de plus!!

Lees meer >

aAa code Talentino aangepast van 132 naar 312! (16-2-2012)

De exterieur cijfers blijven nog het hetzelfde en erg best!

Onlangs kregen we het bericht van Ki-Kampen, Dat de aAa code van hun nieuwe roodbonte topstier is gewijzigd. Onlangs waren de analyseurs daar om te coderen, toen ze Talentino opnieuw zagen, zagen ze meer 3 in de stier! Had Talentino als jonge stier nog de code 132 nu is het 312 geworden, zijn Exterieur cijfers blijven nog hetzelfde, en erg best met daarbij een eiwit% van +0,15! de hele  aAa code van Talentino is nu 312546!

Lees meer >

Big Winner, degelijke boerenkoeien met super benen (9-2-2012)

Beste dochtervruchtbaarheid, en super laatrijp!

Big Winner is een prachtig uitgebalanceerde stier met een aAa code 516 hij komt uit een koefamilie die formidabele prestaties heeft geleverd. De fokker van Big Winner de familie Knoef uit het Overijsselse Geesteren. Na het prima optreden van de opendag van KI-kampen, is deze stier veel meer in beeld gekomen! Hij laat prima cijfers zowel voor gehaltes als exterieur. Zijn gezondheids kenmerken zijn best, alleen het celgetal is een puntje van aandacht! Lees meer en bekijk een filmpje van Big Winner dochtersLees meer >

Goldday laat prima dochtgroep zien in Alsfeld (9-2-2012)

Goldday Goldwyn x O-man x Durham!

Afgelopen zaterdag liet KI ZBH een prima dochtergroep zien van Goldday, Goldwyn x O-man x Durham. Die afstamming komt u wellicht bekend voor! Ja dat klopt. Goldday is de volle broer van de topstier Danillo! Deze wachtstier krijgt in April zijn eerste cijfers

Lees meer >

Maak uw probleem koeien drachtig met SpermVital! (31-1-2012)

Vrij beschikbaar bij Van Engelen KI-Service!

Wij gebruiken SpermVital inmiddels een jaar, En er zijn al tientallen probleem koeien drachtig door geworden. Dit zijn koeien die meer als 3 keer geinsemineerd, een embryo is ingeplant of na een natuurlijke dekking toch niet drachtig zijn geworden! Bij ons op de Stierenkaart staat Braut SpermVital!Lees meer >

Bomaz Marion Emerald 648, Oftewel Emerald. (19-1-2012)

Een mooie outcrossbloedvoering, veel melk en goede gehalten!

Een van nieuwe stieren op onze stierenkaart is Emerald.
Emerald heeft een outcross bloedvoering: Marion x Lynch x Mattie G. Met deze afstamming is het een mooie stier om op nakomelingen van, Goldwyn, Shottle of O-man te gebruiken. Het is dus een stier met outcross bloedvoering, veel melk, hoge gehaltes en goede gezondheids kenmerken! daarnaast is hij ook nog pinkenstier met een aAa 423!
Lees meer >

Dakota de nummer 1 NVI stier (12-1-2012)

U willt toch ook volop melken in 2015? + 2068 KG MELK!!

Alh Dakota de nummer 1 stier, aAa 132. Jarenlang stond de vader van Dakota, O-man op nummer 1, Maar die van de troon verstoten door niemand minder dan Dakota. Deze O-man zoon komt uit de bekende fokkoe Durham Daisy. Na zijn debuut als fokstier in April 2010 is Dakota elke draai gestegen, veel melk en goede gezondheids kenmerken!
Kortom een productie topper + 2068 KG MElk plus 65 KG Vet en plus 65 KG EIWIT, En daarbij een conditie score van 102!!Lees meer >

Gansey's Crime Time onlangs gefotografeerd! (6-1-2012)

Met de unieke aAa code 561!

Gansey's crime Time is een mooie donker rode sterke degelijke Jerudo zoon met zeer goed beenwerk en een hoge eiwit vereving. Hij heeft aAa code 561 en komt uit een door Familie Veneklaas Slots gefokte koefamilie. Zijn pedigree is Jerudo x 86 Talent x 86 Kian x 87 Jubel. En staat nu bij de Familie Menkveld in Zeewolde op stal.Lees meer >

Profiteer van de Vekis-Jaarafspraak!! (4-1-2012)

En verlaag uw kosten van veeverbetering!


De afgelopen 7 jaar hebben we ons kunnen ontplooien tot een volwassen onafhankelijke onderneming met meer dan 400 tevreden klanten! in de beginjaren hebben we ons vooral gericht op de inseminatiedienst en de sperma verkoop.
In 2009 zijn we uitgebreid met Wiecher Vliek en het succesvolle paringsadviesprogramma. En om het plaatje compleet te maken zijn we begin 2011 begonnen met Maarten van der Snel en de professionele vruchtbaarheidsbegeleiding!


Lees meer >

We kijken terug op een zeer geslaagde opendag bij de familie Bonestroo! (30-11-2011)

Veel veehouders profiteerde van super actie's, en maakten een onvergetelijke helikopter vlucht!

We kijken terug op een zeer geslaagde Open Dag van het nieuwe melkveebedrijf van Wim en Wijmke Bonestroo. 
Met bijna 5000 bezoekers was het een drukke van belang!
Ook tijdens het melken stond het 4 rijen dik in de skybox en zolder.
Wij waren aanwezig met 2 stands, 1 in de tent en 1 in de stal. Hier hadden we 5 koeien tentoongesteld!
Op de foto van links naar rechts:
O Man, Confidence, Wildman, Rocko en een Touran-dochter!
Resultaten van top-stieren van Van Engelen KI-Service!

Ook was er nog een helikopter van Bosch Beton aanwezig waar veehouders na aanschaf van 25 rietjes sperma gratis een vlucht mee konden maken! Op deze actie werd enthousiast gereageerd en maakte deze dag voor ons als KI-Service onvergetelijk!Lees meer >

Dochtergroepen Danillo en Peinzer Boy! (7-11-2011)

Danillo maakt de hoge verwachtingen waar!

Vorige week werden in Hardeberg de dochtergroepen van Danillo en Peinzer Boy getoond, De verwachtingen waren groot, maar beide groepen konden die  ook goed waar maken! Lees meer >

De tijd van ACTIE'S is weer aangebroken! (2-11-2011)

Profiteer, en koop zo goedkoop sperma in!

Tijdens de rundveerelatie dagen in hardenberg, Bieden er veel ki- organisaties weer mooie acties aan . Die acties zijn natuurlijk ook bij ons te bestellen! Aarzel niet en neem snel contact met ons op !

Lees meer >

Opendag Familie Bonestroo vrijdag 11-11-11! (1-11-2011)

Bezoek onze stand tijdens de opendag!

Neem een bezoek aan de opendag van de familie Bonestroo, een modern melkveebedrijf met een ijsboederij, Het adres is oude molenweg 13 in Doornspijk. De opendag duurt van 10.00 tot 22.00! en profiteer van onze scherpe acties tijdens deze opendag!Lees meer >

Snooker Verrast!! (1-11-2011)

Super frame koeien met prima kruizen, mooi hellend en breed!

Snooker is een allround Shottle zoon met prima eiwit èn roodfactor. GGI heeft onlangs een aantal verrassende goede tweedekalfs dochters bekeken. Samengevat kan Snooker beste melkkoeien met kracht fokken en biedt hij veel kwaliteiten op het vlak van kruisbouw, beenwerk en klauwen. Snooker RF zijn aAa code is 564123 en hij scoort normaal voor geboorte verloop.
lees meer en bekijk de foto's!

 Lees meer >

Opendag Familie Captein in biddinghuizen (19-10-2011)

Vrijdag 28 Oktober 2011 van 10.00 tot 16.00

Vrijdag 28 oktober opendag bij de familie Captein.
U bent van harte uitgenodigt bij ons in de stand, Het adres is Zeebiesweg 42 in biddinghuizen. U kunt ondermeer genieten van fantastische mooie stal, En ook is er een hoop mooi top fokmaterial te bekijken !


Lees meer >

Danillo en Peinzer Boy tijdens 'Met dank aan de koe'! (6-10-2011)

Op 1, 2, 3 November 2011

Wereldstier Danillo en koning levensduur Peinzer Boy zullen dochters laten zien tijdens het evenement ‘Met dank aan de Koe' op dinsdag 1, woensdag 2 en donderdag 3 november 2011 op de Rundvee en Akkerbouw Vakdagen in de evenementenhal in Hardenberg.

Lees meer >

Foto's van de dochtergroepen KI Kampen opendag online! (27-9-2011)

Pleasure en Big Winner lieten bij het Vekis team de beste indruk achter!

Voor de mensen die niet op de KI Kampen dag geweest zijn
klik dan snel op lees meer !
en bekijk de foto's en lees de toelichting.


Lees meer >

Mascol zorgt voor tevreden veehouders!! (27-9-2011)

Mascol nog steeds in de 20 + 5 actie

Mascol is steevast de beste keus als het om geboortegemak gaat en goeie koeien gaat: een hoog betrouwbare topstier waarvan de kalveren makkelijk ter wereld komen, erg vitaal zijn en bovendien goed uitgroeien tot beste probleemloze melkkoeien. Ook als vaars kalven de Mascoldochters zelf prima af.Lees meer >

Big Winner en Pleasure publiekstrekkers open dag KI Kampen!! (16-9-2011)

Dochters van Big Winner zijn laatrijp en tonen hoog gedragen uiers en droog beenwerk!

De zwartbonte Big Winner (v. Win 395) en de roodbonte Aalshorst Pleasure (v. Talent) waren de grote publiekstrekkers van de open dag van KI Kampen op het bedrijf van Jos en Ingrid Knoef in Geesteren.Lees meer >

We hebben er lang op gewacht, maar weten we het echt! (12-9-2011)

De aAa code van Bleusky 324

De stier Bluesky heeft de code 324 gekregen. Bluesky is daarmee gecodeerd als vaderskindje met de 3 voor in dus met meer type dan Shottle zelf. In de fokwaarde van Bluesky konden we dit al langer terugzien. De Bluesky dochters zijn echte Shottle dochters met even meer typeLees meer >

Opendag KI Kampen (12-9-2011)

Donderdag 15 September Bij Jos knoef in geesteren

Donderdag 15 September open dag van KI Kampen,
Met als primeur de dochtergroep van Aalshorst Pleasure
Deze stier is veel gebruikt, en geadviseerd, Niet gek, want 110 Totaal exterieur en een Super bevruchter +4  voor maar 16 euroLees meer >

Prometheus dochter gefotografeerd!! (5-9-2011)

In Augustus debuteerde de stier Prometheus!!

In augustus debuteerde de door Freyr en Vekis geteste Wilder Goldwyn Prometheus. Onlangs werd een van zijn dochters op de foto gezet.

Lees meer >

Nu gelanceerd aAa codes! nieuw op de website! (18-8-2011)

Jerudo, veel gebruikt om aAa code, koeien die in balans zijn!

Speciaal voor de triple aAa veehouders, een makelijk overzicht van de codes plus de stieren die daarbij horen, klik maar snel op aAa codes en u ziet vanzelf hoe makkelijk het werkt. veel succes!Lees meer >

Danillo fokt kampioenen!! (18-8-2011)

Combineert de beste uiers van Goldwyn met de kracht van O Man!

Hij komt uit een geweldige koefamilie, combineert de beste uiers van Goldwyn met de kracht van O Man. En naast fraai exterieur geeft hij vooral ook nog eens een prima productie en positieve gezondheidskenmerken: Danillo is dé stier voor élke veehouder!Lees meer >

Veel gebruikte GGI stieren bij Vekis, doen het goed ! (12-8-2011)

Ze laten na deze index draai ook weer prima cijfers zien

Mascol zorgt wereldwijd voor opschudding.  In meerdere landen kwamen vele van zijn zonen hoog door. Ook in Nederland braken bij diverse KI’s Mascol zonen door, maar niet  een kan tippen aan hun vader!Lees meer >

Lonar exellent 90 !!! (11-7-2011)

Lonar met de unieke aAa code :615234!

In Duitsland worden de KI stieren beoordeeld door de hoofdinspecteur van het Duitse Holstein Stamboek DHV Cord Holste. Lonar (Laudan x Design) kreeg voor frame 91 punten type 92 punten en 88 voor beenwerk, tezamen beloond met 90 punten voor algemeen voorkomenLees meer >

Eerste keurings succes Danillo!! (20-6-2011)

De keuring was een groot feest voor de Familie van Engelen

Vekis Beatrix 8 is uitgeroepen tot algemeen kampioene zwartbont tijdens de fokveedag in Putten. Daarmee behaalde de dit voorjaar debuterende exterieurvererver Danillo zijn eerste keuringssucces.Lees meer >

Pleasure gesekst beschikbaar. (13-6-2011)

Voor slechts 45 euro per dosis!!

Het heeft even geduurd maar eind volgende week komt het eerste gesekste sperma van Pleasure beschikbaar.Lees meer >

J en G Malando opnieuw gefotografeerd (1-6-2011)

Deze gehalten specalist is uitgegroeid tot een zware beste stier!!

Graag laten wij deze volwassen foto van de stier zelf zien, waarop u duidelijk kun zien dat hij met het ouder worden alleen maar indrukwekkender is geworden. Een topstier!Lees meer >

Bleusky ingeschreven met maar liefst Excellent 93 punten (25-5-2011)

Hij stijgt dus niet alleen met zijn exterieur cijfers111

Galastar bleusky  is ingeschreven met maar liefst Excellent 93 punten. De excellente score maakt hem één van de bijzondere top exterieur stier Bluesky is inmiddels de favoriete Shottle-zoon. Tevens pakte Bluesky de laatste draai ook weer winst!!!!.


Lees meer >

Nieuwe roodbont topper Starchip!! (25-5-2011)

Voor de aAa veehouders, aAa 456!

Voor aAa-gebruikers heeft Starship een vrij zeldzame code gekregen: aAa 456. Uit deze aAa-code kun je opmaken dat de stier Starship onder andere beschikt over veel kracht, breedtematen en rondheid in samenhang met een goedgeplaatste draaier.Lees meer >

Nieuw bij VEKIS vruchtbaarheidsbegeleiding. (16-5-2011)

Laat uw dieren scannen al na 30 dagen!

Wilt u tijdig weten of uw pinken, vaarzen of koeien drachtig zijn dan kunt u uw dieren laten scannen vanaf 30 dagen.Lees meer >

De nieuwe stierenkaarten staan online!! (10-5-2011)

De allerbeste stieren, plus de nieuwe topper Rieten Romantic

Er is nu sperma beschikbaar van de nieuwste topper, Rieten Romantic. Deze superbeste Jeeves-zoon uit Rieten Roumare Roza VG-87 is mede door zijn aparte bloedvoering erg interessant.Lees meer >

Snooker in de actie !!! (10-5-2011)

Unieke aAa Code : 564123

Snooker is een roodfactor Shottle uit Stadel uit  Andries Barb, met name zijn unieke aAa code : 564123
maakt hem tot een mooie Shottle zoon met de roodbontfactor!!!


Lees meer >

Pleasure heeft na deze draai ook weer Plezier! (11-4-2011)

Roodbonte topbevruchter, 109 totaal exterieur!!

Voor exterieur blijft Pleasure met 109 Totaal een stier die bestempeld mag worden als topexterieur vererver. Voor de fokwaarde geboortegemak scoort Pleasure nu 102 met daarbij voor levensvatbaarheid bij geboorte van 106 laat Pleasure echter aansprekende cijfers noteren. Onveranderd is gebleven zijn status als topbevruchter nu met +3.
( op de foto de Moeder van Pleasure, en bekijk zijn  dochters onder nieuws 17-11-2010 )
Lees meer >

Danillo: Goldwyn x O man x Durham (11-4-2011)

De nieuwe topper uit de Raven Familie, 115 totaal exterieur!!

Danillo 115 totaal exterieur, met daarbij 113 voor uiers behoort hij echt bij de exterieur topstieren. Daarnaarst vererft hij een flinke plas ( 1044 Kg) melk met daarbij neutralen gehaltes. Met 109 voor celgetal, is hij daarnaarst ook nog eens pinkenstier!!Lees meer >

MC Cormick weer een super draai!! (11-4-2011)

Pinkerstier met beste gehalten, en super celgetal!

McCormick: Winst in levensduur, winst in dochtervruchtbaarheid, winst in productie en winst in celgetal!!!!


Lees meer >

For Farmers Champions League 2011 te Ermelo bij Jan en Betsie van Malenstein (23-3-2011)

Fokclub Nunspeet met super resultaat!!

Op het bedrijf van Jan en Betsie van Malenstein heeft de fokclub uit Nunspeet een geweldige prestatie neergezet. Ze wisten Kampioen te worden met het senior team en de 2e plek te halen met het jeugd team!Lees meer >

Dunar: Duplex x Champion x Dante (17-3-2011)

Een Duplex zoon met super onderbalk cijfers!!

Een Duplex zoon met een mooie gehalten vererving, en met ruim 800 liter laat Dunar mooie productiecie cijfers zien. De onderbalk van Dunar is ook uitstekend, Onlangs werd er in Duitsland een dochtergroep getoond!Lees meer >

Binnenkort beschikbaar Jotan Red gesekst !!! (9-3-2011)

torenhoog exterieur en een positieve gehalten vererving!

Binnenkort komt gesekst sperma beschikbaar van Jotan Red. Jotan is een stier met de uitzonderlijke combinatie van torenhoog exterieur én een positieve gehalten vererving. Daarbij wordt hij ook nog eens ondersteund door een geweldige familie met enorm veel fokkracht en levensduur.Lees meer >

Gold Crown. (8-3-2011)

Goldwyn uit volle zus van Cricket!!!

Gezien zijn fokwaarden combineerd Gold Crown het beste van Goldwyn, O Man, Durham en de Juror Faith familie. Hij is niet de hoogste Goldwyn zoon voor exterieur, maar dat kan én hoeft ook niet met O Man als moedersvader. Zijn kwaliteiten liggen op andere fronten. Gold Crown is namelijk wél de meest commerciële Goldwyn zoon die er is. Dat bewijzen zijn fokwaarden. In Amerika is hij de hoogste Goldwyn zoon voor TPI (+2012) en omgerekend via interbull is hij ook de hoogste Goldwyn zoon voor NVI (+194). Lees meer >

Vaucluse, de O-man zoon die u niet mag missen! (18-2-2011)

Melk, goede gehalten en bijzondere gezondheidskenmerken!

De Vaucluse dochters zijn productief, probleemloos en fraai waarbij de uierscore (sterke vooruiers én hoge achteruiers) voor een O Man zoon opmerkelijk genoemd mag worden. Een exterieurververver is misschien de eerste indruk. Maar ook de productie die hij doorgeeft is op topniveau. Veel melk, met hoge gehalten, een plus voor eiwit en een hoge score voor celgetal beloven hoge levensproducties die de koeien gemakkelijk kunnen volhouden.Lees meer >

Galastar Bleusky gefotografeerd (18-2-2011)

De Shottle-zoon met een neutraal gehalten beeld!1

Deze shottle zoon die we al eerder aan u voorstelde is onlangs gefotografeerd. Deze stier houdt zijn cijfers goed vast, En heeft voor een Shottle-zoon goede gehaltes. Wie zijn nafok wil zien, kan op deze site
onder nieuws ( Galastar Bleusky 15-09-2010) zijn dochters bekijken!Lees meer >

J&G Malando de gehalte kanon!! (2-2-2011)

De roodbonte met brede en hellende kruizen


J&G Malando (Gogo x Kian x Jerom)

J&G Malando (Gogo x Kian x Jerom) is een goed ontwikkelde, sterke stier voorzien van zeer goed beenwerk en een gehaltenrijke afstamming. Zijn moederlijn komt van oorsprong uit de USA en behoort daar tot één van de beste Red Holstein-familie’s. Centrale koe in deze stam is de veel benutte Ron-Nan Leader Mitzi (AB 89). De combinatie van deze lijn met enkele degelijke betrouwbare Nederlandse stieren heeft geresulteerd in de bijzonder aansprekende stier Malando.

Lees meer en bekijk het filmpje!Lees meer >

Video koeien analyseren!! (2-2-2011)

Op basis van het aAa systeem

Ons paringsprogramma wordt ook gebruikt met het aAa systeem, en hierbij houden wij ook rekening met werkelijke productie.
Daarbij wordt er ook naar erfelijke gebreken gekeken en inteelt!
Onlangs werd er van Jan Schilder een video gemaakt waarbij hij het aAa systeem duidelijk uitlegt bij koeien in de praktijk

Lees meer en bekijk de video.Lees meer >

De dochtergroep van Omatido (11-1-2011)

We stelden hem al eerder aan u voor!

We stelden deze O-man zoon met plus 0,17 % Eiwit al eerder aan u voor, In middels heeft hij ook al een plaatsje op onze stieren kaart verovert. En 7 januari werd er in het plaatsje Hamm een dochtergroep van deze stier getoond!Lees meer >

De CRV Koe-Expo (11-1-2011)

Schrijf op in uw agenda!

De CRV Koe-Expo vindt jaar plaats op 29 Januari 2011, schrijf deze datuim alvast op in uw agenda, en neem gerust een kijkje bij de dochtergroepen, en de bij individuele koeienkeuringLees meer >

Nieuw bij onze inseminatie dienst (6-1-2011)

De Gunwarmer!!

We hebben onlangs geinvesteerd in onze hoofdtak, de inseminatie dienst. Om nog betere drachtigheidspercentage's te krijgen Insemineren we nu met een Gunwarmer!Lees meer >

Goldwyn zoon Van Gogh is er niet meer!! (21-12-2010)

Half Oktober stelden we de exterieur kanon aan u voor!!

Van Gogh is een van de eerste Golwyn zonen die een fokwaarde kreeg. Hij wist zijn mooie cijfers de tweede draai in december te behouden met 156 NVI, 114 totaal exterieur en maar liefst 110 voor celgetal!!

Lees meer >

De rode exterieur topper!!! (17-12-2010)

Jotan Red stijgt voor productie en exterieur!

Tweede kalfsdochters bezorgen hem een winst van 28 punten waardoor hij uitkomt op +125 NVI, hij scoort 108 frame, 105 robuustheid, 112 uier en 109 beenwerk die cijfers maken van hem een allrounder van ongekend niveau!Lees meer >

Omantido, O-man zoon met plus 0,17 Eiwit (17-12-2010)

Omatido is de volle broer van de Italiaanse stier Colombiano

Omatido is de volle broer van de Italiaanse stier Colombiano en heeft een diepe koefamilie met excellente koeien voor zich. Wat hem daarbij extra interessant maakt zijn de zeer hoege eiwitvererving bij een mooie plas melk en de goede cijfers voor uiergezondheid en dochtervruchtbaarheid.  

 Lees meer >

Voor de showfokker en de exterieur liefhebber!! (24-11-2010)

Sanchez dochters stelen de show op Royal Winter Fair

In verband met de Rundvee Relatie Dagen in Gorichem zit Sanchez deze week in een speciale actie, overigens gelden de actie's  die eerder in Hardenberg waren, Deze week ook!!
Voor Sanches geld de actie 10+2 !! , En komt dan op 35 Euro per dosis.


Lees meer >

Aalshorst Pleasure doet het super! (17-11-2010)

Deze zoon van Talent rf x Holland merton laat prima cijfers zien

Aalshorst Pleasure laat prima cijfers zowel voor productie als exterieur, met 573 kg melk en mooie gehaltes, vet (-,08 %) en  eiwit (+,03) en 110 totaal exterieur, en bekijk het filmpje van de stier zelf en zijn dochters!!!!Lees meer >

Komende week koei'n kiek'n bij... (12-11-2010)

Geheel vrijblijvend kunt u Fleckvieh kruislingen gaan bekijken

U bent geheel vrijblijvend welkom op onderstaande bedrijven om Fleckvieh kruislingen te bekijken en de ervaringen van de boer te horen. Op de bedrijven zijn vertegenwoordigers aanwezig van: Bayern Genetik, importorganisatie Fleckviehkoeien BV, de ki-service organisatie, Bflex Oormerken en het Fleckvieh Stamboek. (Gelieve niet in bedrijfskleding te komen)Lees meer >

Rocko dochtergroep op Rundvee Relatiedagen Hardeberg (28-10-2010)

'Met dank aan de koe' op 2, 3 en 4 November 2010

Tijdens het evenement ''Met dank aan de koe" dat dit jaar plaats vind op Dinsdag 2, Woensdag 3 en donderdag 4 November 2010,  Zal Genes Diffision tijdens de Rundvee Relatiedagen in Hardeberg een dochtergroep van Rocko laten zien!!

Lees meer >

Van Gogh (Goldwyn x EX 92 Rudolph x VG 89 Linstar) (19-10-2010)

Goldwyn zoon met zeer beste extrieur cijfers!

Deze jonge Goldwyn zoon laat indrukwekkende cijfers zien,
op basis van nederlandse cijfers 115 totaal exterieur,
Jeroen Kloosterziel is onlangs op dochtertour geweest om dochters te bekijken van deze beste Goldwyn zoon!
Lees zijn ervaring!


Lees meer >

GGi breidt assortiment gesekst sperma uit!! (6-10-2010)

Vanaf heden uierspecialist Tableau gesekst beschikbaar.

Van deze Duitse Talent zoon is vanaf heden gesekst sperma beschikbaar !! Een mooie kans om van deze uierspecialist meer vrouwelijke nakomelingen te krijgen!Lees meer >

Eerste FG Sandman kalveren zien er super uit! (5-10-2010)

Shottle x Broeks Elsa EX 90 ( BW Marshall)

De eerste kalveren van FG Sandman zijn, en worden volop geboren, en dat lijkt erg best. Sandman is met zijn  afstamming Shottle x Broeks Elsa EX 90, de halfbroer van de veel gevraagde stier Snowman!Lees meer >

Galastar Bluesky (15-9-2010)

Bekijk het filmpje van deze Shottle zoon

Deze Shottle zoon met een neutraal gehalten beeld , en 110 totaal exterieur. Bekijk het filmpje!!

Lees meer >

We hebben nu ook stieren beschikbaar van de KI organisatie AI TOTAl (14-9-2010)

Echte Supersamplers bij AI TOTAL


AI TOTAL is  ontstaan sinds 1 Januari 2010, De KI Organisatie is ontstaan, uit een vriendschappelijke samenwerking tussen Diamond- Genetics en KI- Service Zuid-West Friesland.


Lees meer >

We kijken terug op een zeer geslaagde open dag! (7-5-2010)

Bijna 1000 bezoekers, beste dochtergroep en goede sfeer!

We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde Open Dag.
Een kleine 1000 bezoekers, een zeer beste dochtergroep en hele imponerende stiermoeders zorgden voor veel positieve reactie`s!


Lees meer >